Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης "Ο Πλάτων": Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκρατία

Ανακοινώσεις

Γ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΠΛΑΤΩΝ»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 – Email: [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΜΑΚΗΣ (6974572086) ,

ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(6936548323)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12-05-2013

ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου (στα σχολεία τους)

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ,

ΕΔΟΘ Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ& ΔΕ Θεσ/νίκης

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της τρικομματικής κυβέρνησης με την απόφασή της να καταστείλει τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών.

Καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευσή τους και το κάνει για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς. Αν ισχύει η προληπτική πολιτική επιστράτευση 86.000 καθηγητών, μάλιστα πριν καν η απόφαση για απεργία αποφασιστεί από τη βάση, είναι πλέον ολοφάνερο ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια. Με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο της ποινικοποίησης της απόφασης - εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία η κυβέρνηση μετατρέπει κάθε απεργιακή και αγωνιστική κινητοποίηση ουσιαστικά σε «ιδιώνυμο αδίκημα».

Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, υποκριτικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, εν όψει των εξετάσεων, ενώ έχει η ίδια την κύρια ευθύνη για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον περιορισμό του δικαιώματος στη μόρφωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργαζομένων ενώ το μέλλον που τους ετοιμάζουν είναι η ανεργία.

Κηρύσσει η κυβέρνηση μαζί με τα ΜΜΕ εχθρούς τους εκπαιδευτικούς, ποινικοποιεί προκαταβολικά την απεργιακή τους κινητοποίηση, στο όνομα δήθεν της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όταν αυτοί δεν σκέπτονται τα παιδιά 12.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων που θα απολυθούν και θα βρεθούν χωρίς κανένα διδακτικό ωράριο, με τα νέα μέτρα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας. Αυτοί που αδιαφορούν για το ψυχικό και οικονομικό κόστος της επιχείρησης-Πανελλαδικές αυτοί που, αντί να απελευθερώσουν την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, μειώνουν τους εισακτέους φέτος 3,5%, για να θησαυρίζουν οι ιδιοκτήτες κολεγίων, ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων. Αυτοί που συρρίκνωσαν το δημόσιο σχολείο με τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών κατά 50% και με τις 1000 και πλέον «συγχωνεύσεις» τους καθώς και τις νέες που ετοιμάζουν τώρα. Αυτοί που μείωσαν τους μισθούς στο Δημόσιο ως 45%, απελευθέρωσαν τις απολύσεις στον Ιδιωτικό και τώρα έφτασαν τους μισθούς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στα 630 ευρώ! Αυτοί που στραγγίζουν όλη την κοινωνία για χάρη των τραπεζιτών, στους οποίους έχουν χαρίσει 240 δις ευρώ σε τέσσερα χρόνια, ακολουθώντας τις πολιτικές εντολές της Τρόικα και ΕΕ.

Όμως, οι χειρισμοί ΜΜΕ και κυβέρνησης δεν είναι αυτά που κρίνουν τη νίκη και την ήττα των αγώνων. Η μαζικότητα, η επιμονή, η αλληλεγγύη και η κοινωνική διείσδυση είναι καθοριστικά.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία των εκπαιδευτικών με την παραπληροφόρηση και τη συκοφαντία που έχει εξαπολύσει μέσω των non papers στα ΜΜΕ. Είναι φανερό ότι αισθάνεται δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να καταστείλει την απεργία αυτή. Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αποφασισμένη να δώσει τη μάχη.

Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.

Απαιτείται γενικός πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων τώρα σ’ όλες τις πόλεις της χώρας.

Να βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι και άνεργοι, γονείς, φοιτητές και μαθητές, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, για να καταγγείλουμε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης - Τρόικας και ΕΕ.

Καλούμε τη ΔΟΕ, να καλέσει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο της Α/θμιας Εκπ/σης τους γονείς και τους μαθητές να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της Δευτέρας 13 Μαΐου 2013, καθώς και να αναλάβει πρωτοβουλία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των καθηγητών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις τοπικές ΕΛΜΕ για την επιστράτευση των καθηγητών, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, στις 6:30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

· Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων της Β/θμιας Εκπ/σης

· Αντιστεκόμαστε μαζικά στο κλίμα της καταστολής και της ποινικοποίησης

· Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες.

· Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!!!

Tags: Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα