Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22 Μαϊου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Γ ΕΛΜΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρ. Κορομηλά 51 ΤΚ 54622
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θεσ/νίκη 18/05/2012

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σσες που ανήκουν στη δύναμή της (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους) καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους σε
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την Τρίτη 22 Μαίου7 μ.μ. στην αίθ. εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου
Συκεών, Επταπυργίου 150
Συναδέλφισσες-οι,
Την περίοδο αυτή ενόψει του νέου μεσοπρόθεσμου που σχεδιάζει να φέρει η όποια συντηρητική κυβέρνηση προκύψει- αν μας προκύψει τέτοια τον Ιούνη, όχι μόνο παραμένουν ανοιχτά όλα τα σοβαρά ζητήματα της καταστροφικής εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού στο δημόσιο σχολείο, στους μαθητές –τριες και στους εκπαιδευτικούς, αλλά συνεχίζουν να δρομολογούνται υπογείως και να επιβάλλονται όλες οι περιβόητες «τεχνικές της εξουσίας».
Σε αυτή τη συγκυρία και στα πλαίσια της υλοποίησης της τελικής επίθεσης που προετοιμάζεται στους μισθούς μας και στις συντάξεις αλλά και στην οργανικότητα των θέσεων μας «στήνεται» σήμερα η επιχείρηση της ιδιοτελούς πολιτικά, εκβιαστικής διαχείρισης όλων των κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου αυτών που αφορούν στις μεταθέσεις – τοποθετήσεις – αποσπάσεις από αυτούς που διαχειρίζονται εργολαβικά επί δεκαετίες για ίδιον όφελος το πλέγμα των υπηρεσιακών μας μεταβολών.
Το νέο βαθμολόγιο -μισθολόγιο –φτωχολόγιο, εξακολουθεί να παραμένει νομικά άρρηκτα συνδεδεμένο με την λεγόμενη «αξιολόγηση» την οποία οι διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής των μνημονίων σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ως μηχανή κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου μέσω των μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
Αλλά και η περιβόητη «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού που έχει ήδη δρομολογηθεί είναι πλέον ολοφάνερο πως αποτελεί το πρόχειρο «φύλλο συκής» των προθύμων που την εφαρμόζουν ενώ προσπαθεί ανεπιτυχώς πλέον να σκεπάσει και το μοναδικό «παιδαγωγικό» κριτήριο της ασκούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής από το φιλομνημονιακό μπλόκ της τελευταίας τριετίας : την δημοσιονομική υστεροβουλία.
Το «νέο» σχολείο που ονειρεύονται οι αδιόρθωτοι, φιλόδοξοι «φωστήρες» που συνεχίζουν να πολιορκούν το Υπουργείο Παιδείας και τις δομές του, μαγειρεύεται με τις αποτυχημένες συνταγές και τα μπαγιάτικα δηλητηριώδη υλικά της πρώην υπουργού Παιδείας και Ανάπτυξης, αγαπημένου παιδιού των ΜΜΕ και αποτυχημένης πρωθιέρειας του νεοφιλελευθερισμού στον τόπο μας κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Για το γενικό και το τεχνολογικό λύκειο στα σχέδια των υπόλοιπων ταγών του νεοφιλελευθερισμού για την νέα εποχή εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν δεν υπάρχει καμιά απολύτως μέριμνα, ώστε να αυτονομηθούν επιτέλους οι διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης από το βραχνά των συνεχών εξετάσεων -πανελλαδικών και
Keywords
Τυχαία Θέματα