Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία: Το Κάστρο του Υμηττού ορόσημο αγώνα με τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Ορόσημο αγώνα με τις δυνάμεις της αντίστασης και ελπίδας.
Εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνεργοι,
Συμπληρώνονται σχεδόν 70 χρόνια από τις 28 Απρίλη του 1944 τότε που οι τρεις ΕΠΟΝίτες του ΕΛΑΣ της Αθήνας, ο διμοιρίτης Δημήτρης Αυγέρης και οι μαχητές Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης,
αντιμετώπισαν παλικαρίσια 7 ολόκληρες ώρες 200 χιτλερικούς και ταγματασφαλίτες και, αφού τους προξένησαν μεγάλες απώλειες, έπεσαν σαν ήρωες. Οι τρεις αγωνιστές, με την αντίστασή τους, κουρέλιασαν το σιδερόφρακτο ναζιστικό προσωπείο στο απόρθητο κάστρο του Υμηττού. Στο κάστρο του Υμηττού προστέθηκε μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του λαού μας, που εμπνευσμένος από τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες, αντιστάθηκε και τελικά ταπείνωσε τις δυνάμεις του φασισμού απ’ τη μια άκρη ως την άλλη στη χώρα μας.
Η πράξη αυτή αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό φάρο για τον αγώνα που καλείται να διεξαγάγει ο λαός μας, ενάντια στους \"δανειστές” Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλ(η)στές, το ΔΝΤ και την ΕΕ και τα ντόπια γιουσουφάκια τους. Ο λαός μας δεν θα προσκυνήσει αυτούς που κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και ψηφίζουν μέτρα για μεγαλύτερη ληστεία των εργαζομένων από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που έστειλαν εκατομμύρια στην ανεργία, που κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, που ερημώνουν και ξεπουλάνε τη χώρα και εξαπλώνουν την εξαθλίωση σε τόσες εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Οι επόμενες μέρες θα είναι γεμάτες από φανερές και κρυφές διεργασίες για το πώς το σύστημα θα λύσει τα αδιέξοδά του, προκειμένου να κυβερνηθεί. Τα συναιτεράκια των \"δανειστών” επιχειρούν να υποτάξουν τις συνειδήσεις μας με εκβιαστικά διλήμματα και ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις. Παράλληλα πλασάρεται και η προοπτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης που λέει πως θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα.
Η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πιστεύει πως στη σημερινή φάση της κρίσης και της άγριας επίθεσης, ο λαός μπορεί να ανατρέψει την επίθεση και να κατακτήσει δικαιώματα μόνο με τη δική του ενεργή συμμετοχή και με τη μαζική, οργανωμένη, αποφασιστική πάλη του. Κανένα λαϊκό πρόβλημα δεν θα λυθεί όσο ο λαός είναι αδρανής, αμέτοχος και απλός ψηφοφόρος.
Είναι η ώρα.....
....να συσπειρωθούμε αγωνιστικά. Στα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, σε κινήσεις και πρωτοβουλίες στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Γύρω από συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους προωθώντας την πολιτική της κοινής δράσης.

Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση της χώρας. Ενάντια στην ΕΕ το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, για να ανοίξει ο δρόμος πετάγματος έξω από τη χώρα μας των ιμπεριαλιστών και της εξόδου της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς.

Για να δημιουργηθεί ένα μόνιμο, μαχητικό και συντονισμένο κίνημα αντίστασης που θα βοη

Keywords
Τυχαία Θέματα