ΦΛΩΡΙΝΑ Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές δημοτικού

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά του δημοτικού σχολείου που είναι αδύναμοι μαθητές θα παρέχουν φοιτητές της Παιδαγωγικής σχολής της Φλώρινας, απαλλάσσοντας τους γονείς από το οικονομικό κόστος των ιδιαίτερων και των φροντιστηρίων.

Της Φανής Σοβιτσλή
[email protected]

Περισσότεροι από 50 σπουδαστές έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα της σχολής και τα μαθήματα θα αρχίσουν μετά το Πάσχα. Τα μαθήματα, που αφορούν κυρίως τη
γλώσσα και τα μαθηματικά, μαθήματα στα οποία οι μαθητές εμφανίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες, θα γίνονται τα απογεύματα, εκτός σχολικού ωραρίου, σε αίθουσες των δημοτικών σχολείων της ακριτικής πόλης. Τη φύλαξη των χώρων θα αναλάβουν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόκληση του πανεπιστημίου και του δήμου Φλώρινας, που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσοι θα είναι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στα απογευματινά φροντιστήρια, καθώς ο οικείος δήμος που εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση συνεχίζει τη συγκέντρωση των αιτήσεων που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς. Στόχος είναι να βοηθηθούν κυρίως παιδιά άπορων οικογενειών και οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων, ωστόσο ο δήμος και το πανεπιστήμιο δηλώνουν ότι δεν θα αποκλειστεί κανένα παιδί που χρειάζεται εκπαιδευτική υποστήριξη. Το πρόγραμμα γίνεται για πρώτη φορά και επί της ουσίας αφορά στήριξη των μαθητών στη βάση του εθελοντισμού αλλά και της πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τελειόφοιτοι (τρίτο και τέταρτο έτος). Σύμφωνα με τη διοίκηση της Παιδαγωγικής σχολής, η ανταπόκριση των σπουδαστών για συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητικής υποστήριξης ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αναμένεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αυξηθεί.
Τάξεις-περάσματα
Εκπαιδευτική υποστήριξη θα δοθεί κυρίως σε παιδιά της πρώτης και της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι πρόκειται για τάξεις-περάσματα για την είσοδο των παιδιών στο σχολείο και την έξοδό τους στο γυμνάσιο, δηλαδή την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εκτός από τη βοήθεια που θα προσφέρουν στα παιδιά και τους γονείς τους, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν από νωρίς εξάσκηση σε τάξη, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στο να δουλεύουν μεθοδικά με μικρά παιδιά. Ο κοσμήτορας της Παιδαγωγικής σχολής Φλώρινας Χαράλαμπος Λεμονίδης, μιλώντας για το πρόγραμμα, τόνισε ότι ο κοινωνικός ρόλος του πανεπιστημίου είναι να καλλιεργήσει το πνεύμα του εθελοντισμού στους φοιτητές, οι οποίοι στην ουσία είναι δάσκαλοι και τώρα θα έχουν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να δουλέψουν στην τάξη. «Οι σπουδαστές δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και πιστεύω ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αυξηθεί». Ο κ. Λεμονίδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο, ωστόσο θα αποδειχθεί στην πράξη πως μπορεί να προχωρήσει, καθώς πρόκειται για την εκπαιδευτική υποστήριξη μικρών παιδιών πουν αποκτούν τις πρώτες βάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα