Επίθεση στον Μένη Κουμανταρέα

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

Είδαμε τον Μένη Κουμανταρέα στη δημόσια τηλεόραση να περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από νεαρό, με ξυρισμένο κεφάλι και φουσκωμένα μούσκουλα, έξω από το σπίτι του. Ο συγγραφέας συσχέτισε την επίθεση που δέχτηκε με πρόσφατη συμμετοχή του σε αντιρατσιστική εκδήλωση συμπολιτών του στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διαβάστηκε και κείμενό του.

Οδηγήθηκε

όπως είπε σ' αυτή τη συσχέτιση καθώς ο νεαρός δεν τον έκλεψε, δεν του πήρε το πορτοφόλι, ή το κινητό, μόνο τον χτύπησε. "Φοβάμαι γενικότερα αυτό το φαινόμενο της βίας" ομολόγησε. Είναι ομολογουμένως ανατριχιαστικό να παρακολουθείς αυτή την ατέρμονη τροχιά της βίας του νεοναζισμού να απλώνεται σαν φάντασμα πάνω από την πόλη. Είναι καιρός τώρα που όλο αυτό συμβαίνει γύρω μας και δίπλα μας, σε γνωστούς και άγνωστούς μας ανθρώπους.

Γίνεται, όμως, ακόμα πιο τρομακτικό όταν αυτή η βία αρχίζει να ακουμπάει με τα βρόμικα χέρια της αυτούς που μέσα από το έργο τους επιμένουν να διατηρούν στο προσκήνιο τις μεγάλες αξίες του ανθρώπου. Στην προκειμένη περίπτωση το χτύπημα δεν αφορά μόνο τον Μένη Κουμανταρέα. Αφορά όλους εκείνους που επιμένουν να προτάσσουν τον εμπεριστατωμένο λόγο απέναντι στις άναρθρες κραυγές, τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ισονομίας απέναντι στο τσεκούρι και τον σουγιά και να θέτουν την έννοια άνθρωπος πάνω από κάθε μισαλλόδοξη και αρρωστημένη "καθαρότητα". Αφορά τον καθένα από μας.

Π.Κρ.

H AYΓΗ, 27-28/10/2012 Tags: Κουμανταρέαςξυρισμένο κεφάλι΄Αγιος Πανετεήμοναςβία Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα