Επιπλέον 2 δισ. ευρώ έσοδα από το νέο κύμα φοροαφαίμαξης προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Στα 13,5 δισ. ευρώ το πακέτο εξαθλίωσης του λαού

Η απεργία στις 26 Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει αφετηρία οργανωμένης πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και την ΕΕ
Τα διαδικαστικά, όπως φαίνεται, απομένουν για να κλείσει οριστικά
το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, που όπως όλα δείχνουν θα συμπληρωθεί και με φορολογικά μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου, τρόικα και υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα. Με ανακοίνωσή της η τρόικα ενημέρωσε χτες ότι αποχωρεί για λίγες μέρες και ότι θα επιστρέψει σε μία βδομάδα περίπου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα παραμείνει στην Αθήνα, όσο οι επικεφαλής της «κάνουν ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας στις διαπραγματεύσεις, για να συνεχίσουν τη δουλειά τους από τα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες». Παρά την προπαγάνδα των ημερών, που θέλει την κυβέρνηση να «τσακώνεται» δήθεν με την τρόικα για το μείγμα των μέτρων, η αλήθεια είναι ότι οι δύο πλευρές τα έχουνε βρει και η ελληνική πλευρά επιδίδεται τώρα στην «επικοινωνιακή» διαχείριση του θέματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περικοπών που περιέχονται στο πακέτο αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας στο πακέτο των περικοπών ανερχόταν αρχικά στα 5 δισ. ευρώ, σταδιακά η συμμετοχή αυξήθηκε στα 8 - 8,5 δισ. ευρώ. Ομοίως αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ενώ και οι συντάξεις θα περικοπούν, από τα χαμηλά μάλιστα επίπεδα.

Σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών, στο τραπέζι έχει πέσει και η υιοθέτηση μιας «ρήτρας απόκλισης», προκειμένου η τρόικα να αποσύρει τις ενστάσεις της για ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση και να κλείσει το πακέτο. Η «ρήτρα», αν συμπεριληφθεί τελικά στη συμφωνία, προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα δεσμευτεί να λάβει «ισόποσα μέτρα» σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα το Γενάρη του 2014, για κάθε μονάδα απόκλισης από το στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013.

Φορολεηλασία χωρίς προηγούμενο
Παράλληλα με το σφαγιασμό των δαπανών, το οικονομικό επιτελείο «κυοφορεί» τα πρώτα μέτρα φορολογικής λεηλασίας του λαού. Με στόχο την εξεύρεση των 2 δισ. ευρώ για κάλυψη των αστοχιών στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, παράγοντες του υπουργείου διέρρευσαν «σκέψεις» για:

Κεφαλικό φόρο στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στις ατομικές επιχειρήσεις και σε όσους αποκτούν εισόδημα από γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο φόρος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ το κεφάλι και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση του αφορολογήτου των

Keywords
Τυχαία Θέματα