Εωράκαμεν τους ληστές πέρα και πίσω απ' τις λίστες

ΆρθραΑρθρογράφος: Ηλίας Σιδηρόπουλος

Ο Μπενιφλέσσας εχτές τσίριζε ,φώναζε, χτυπιόνταν στο Μέγκα …

Μας έβαλε τις φωνές που τολμήσαμε εμείς οι ανόητοι να θίξουμε την υπόληψη του. Για άλλη μια φορά αυτοχαρακτηρίστηκε εθνικός ήρωας που θυσιάζεται για να σώσει το έθνος ,όπως έλεγε και ξανάλεγε…

Μας είπε ότι είχε πολύ δουλειά για να «μας σώσει» και δεν είχε χρόνο να ασχολείται με το στικάκι και την λίστα….

Όσο κι αν σας φανεί περίεργο δεν νευρίασα με τον Μπένι…

Αυτός την δουλειά του κάνει ,όπως και οι τηλεκάφροι του Μέγκα …

Με εμάς ,τους εργαζόμενους

,τους άνεργους ,τους συνταξιούχους ,τους πολίτες αυτής της χώρας που αποτελούμε και το εκλογικό σώμα που εκλέγει τους Βενιζέλους και το τηλεοπτικό κοινό που ανεβάζει τους Πρεντεντέρηδες …

Μ εμάς που κλείνουμε την μύτη μας απλά για να μην μας χτυπά η μπόχα της σαπίλας του συστήματος και η δυσωδία της, εν αποσύνθεση πλέον ,ζωής μας….

Μας κουνάνε μια «λίστα» με κλέφτες και φοροφυγάδες κάθε τόσο ,μπροστά στα μούτρα μας ,και εμείς σαν τα εκπαιδευμένα σκυλάκια ,αρχίζουμε να γαβγίζουμε ,να γρυλίζουμε ,εκτοξεύοντας μεγαλόσχημες απειλές στον αέρα και ατάκες που αποτελούν μνημεία ελαφρότητας ,του τύπου :
» Δεν υπάρχει κράτος …»
«Αυτοί μας φέραν ως εδώ…
» Φέρε πίσω τα κλεμμένα …»
» Απ τον θεό να το βρουν..»
«Δεν ντρέπονται μωρέ…»…

Κράτος υπάρχει και μάλιστα ισχυρότατο.
Το δικό τους κράτος με τους δικούς τους νόμους που φτιάχτηκαν για να προασπίζουν τα δικά τους καλά και συμφέροντα και να εφαρμόζονται μόνο όταν αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετούνται απ την εφαρμογή τους.

Είναι το κράτος που σου κόβει το μισθό ,αφήνει τα παιδιά σου χωρίς βιβλία και τους γονείς σου χωρίς γιατρό και φάρμακα για να μην χάσουν δεκάρα τσακιστή απ την κρίση οι μεγαλοκαρχαρίες …

Είναι το κράτος που θυμάται ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό μόνο για να καλύψει τους απεργοσπάστες ενώ μειώνει συνεχώς το ποσό της αποζημίωσης και διευκολύνει με κάθε τρόπο τις απολύσεις σε μια χώρα που ένας στους τέσσερις είναι άνεργος…

Πράγματι αυτοί μας φέραν ως εδώ ,αλλά και εμείς τους αφήσαμε να μας φέρουν. Εμείς τους εκλέξαμε και τους ξανά εκλέξαμε…εμείς με την αδιαφορία μας ,τον ωχ αδελφισμό μας ,την ανοχή μας τους επιτρέψαμε να μας θεωρούν τα τέλεια θύματα. Σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί αλλά μαζί τους αφήσαμε να τα φάνε..

Και γιατί να σου φέρουν πίσω τα κλεμμένα ρε πατριώτη; Μήπως από φιλότιμο ; Mήπως επειδή θα σε λυπηθούν ; Αν πράγματι θες να πάρεις πίσω τα κλεμμένα ,κάνε ντού και πάρτα !
Και όχι μόνο τα κλεμμένα που φύγαν παράνομα στην Ελβετία.
Όλα όσα σου κλέβουν καθημερινά ακόμα και με σύμμαχο τους δικούς τους νόμους. Τον ιδρώτα σου που αγοράζουν για λίγα ψίχουλα ,τα χαράτσια που πληρώνεις για το σπίτι που με αίμα απόκτησες, τα φράγκα που σου κράταγαν τόσα χρόνια για να χεις υγεία και σύνταξη και γίναν καπνός με το «κουρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών των νοσοκομείων.

Από ποιον θεό να το βρουν μωρέ ; Πότε θα καταλάβεις ότι ο μόνος θεός τους και η μόνη πατρίδα τους είναι το κέρδος ;

Από ποιους περιμένεις να ντραπούν ; Πιστεύεις στα αλήθεια ότι αυτοί που κατάντησαν ανθρώπους να τρώνε απ τα σκουπίδια έχουν ίχνος ντροπής και φιλότιμου;

Το θέμα είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε το πρόβλημα εμείς είμαστε και η λύση του.Το μόνο που χρειάζεται είναι να δούμε ξεκάθαρα πια ποιοι είναι οι ληστές και οι άρπαγες της ζωής μας και να τους πούμε άφοβα με το όνομα τους…

Είναι η Ε.Ε . και το ΔΝΤ που επί χρόνια έχουν επιβάλει στους λαούς πολιτική μονόπλευρης λιτότητας.
Είναι όσοι ψήφισαν τις ευρωσυνθήκες , την κοινή αγροτική πολιτική ,την συμφωνία δασμών και εμπορίου, τα μνημόνια και κάθε άλλη τέτοια συμφωνία που στ όνομα της ελεύθερης αγοράς γιγαντώνει το χάσμα στην πραγματική οικονομία ,κάνοντας τους φτωχούς, φτωχότερους και τους πλούσιους ,πλουσιότερους.
Είναι οι αντιφάσεις του σάπιου καπιταλισμού που μας θέλει φτηνή εργατική δύναμη αλλά και πρόθυμους καταναλωτές των αγαθών που εμείς παράγουμε.
Είναι η «νόμιμη» τοκογλυφία των τραπεζών που μας πουλούσε ένα μικρό παράθυρο στο εφήμερο όνειρο με τόκο τους ατέλειωτους εφιάλτες ,την ανασφάλεια τις κατασχέσεις ,τις αυτοκτονίες.
Είναι το αφεντικό που το πρωί σου βάζει το μαχαίρι της απόλυσης στον λαιμό για να υπογράψεις την ατομική σύμβαση με μειωμένο τον μισθό σου ,γιατί λόγω κρίσης δεν βγαίνει ,και το απόγευμα δείχνει στους φίλους του το καινούργιο του Τζιπάκι..

Αυτούς τους «ληστές» πρέπει να δούμε πίσω από τις λίστες και πίσω απ την κάλυψη των άνομων νόμων τους.
Απέναντι σε αυτά πρέπει οργανωμένα και μαζικά να παλέψουμε .
Οι φωνές ,οι κατάρες οι μούντζες και οι άναρθρες κραυγές δεν μας σώζουν πια.
Γελάνε οι δυνάστες μας σαν βλέπουν τα σκόρπια «εγώ» μας να χορεύουν στον ρυθμό που χτυπάνε το ντέφι τους.
Μα θα τρέμουν σαν δουν απέναντι τους ένα οργανωμένο και συνειδητοποιημένο «εμείς» να τους λέει:
ΩΣ ΕΔΩ !!! ΕΩΡΑΚΑΜΕΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ….

Tweet Ετικέτες: Ηλίας Σιδηρόπουλος
Keywords
Αναζητήσεις
eorakamen tous listes
Τυχαία Θέματα