Ενημερωτικό σχετικά με θέματα ΕΕΠ και ΕΒΠ, του Βασίλη Βούγια

Ανακοινώσεις

Βασίλης Βούγιας

Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ

Mail: [email protected]

[email protected]

Blog: http://www.seepea-stella.blogspot.gr/

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ & ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π- ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ - ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π»

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

Η εγκύκλιος των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π για το 2013-14, αναμένει την υπογραφή του αρμόδιου για θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Υφυπουργού Παιδείας, τον οποίο δεν γνωρίζουμε μιας και δεν έχουν εκχωρηθεί –έως σήμερα- αρμοδιότητες στους Υφυπουργούς κκ. Κεδίκογλου και Γκιουλέκα.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Η εγκύκλιος πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π θα εκδοθεί μετά την εγκύκλιο των Αποσπάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουμε και εδώ καθυστέρηση στην έκδοσή της.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ & Σ.Δ.Ε.Υ

Καθυστέρηση παρατηρείται και στην έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας των Ε.Δ.Ε.Α.Υ και Σ.Δ.Ε.Υ, ο οποίος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι δομές αυτές.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π

Το σχέδιο νόμου για το Γενικό & Τεχνολογικό Λύκειο, σύμφωνα με όσα είπε, σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου, στην τελετή ανάληψης καθηκόντων των νέων Υφυπουργών ο Υπουργός Κ.Αρβανιτόπουλος, θα εισαχθεί στη Βουλή εντός του μηνός Ιουνίου(Σ.Σ: Ο μήνας Ιούνιος έχει ακόμα 2 εργάσιμες ημέρες και 1 Σ/Κ για να περατωθεί…).

Όπως έχουμε ξαναπεί, στο εν λόγω σχέδιο νόμου θα υπάρχουν αρκετές νομοθετικές ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή και το Ε.Ε.Π.

Εκτός απροόπτου οι πιο σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για το Ε.Ε.Π θα έχουν να κάνουν με:

τη δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης του στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε, τη συμμετοχή του σε προγράμματα Επιμόρφωσης, την διευρυμένη σύνθεση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τη σύνθεση των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Ρυθμίσεις θα υπάρξουν και σε θέματα που αφορούν στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Παρακολουθούμε την πορεία των προαναφερομένων θεμάτων, που απασχολούν το Ε.Ε.Π και τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και σε κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

Το καλοκαίρι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο για όλους μας...

Βασίλης Βούγιας

26/6/2013

Tags: Βασίλης ΒούγιαςΕΕΠΕΒΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα