Ενημερωτικό για τη διαδικασία οριστικής τοποθέτησης- βελτίωσης στο ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης

Tweet

Ενημερωτικό για τη διαδικασία οριστικής τοποθέτησης- βελτίωσης

Των Αιρετών ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης

Πάρη Μπιρμπίλη και Μανώλη Αρίδα

06-08-2014

Μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων συναδέλφων από το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (πράξη 21/01-08-2014) και την εκδίκαση των ενστάσεων, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/96 * καλούνται οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όσοι μετατέθηκαν φέτος και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης θέσης να υποβάλουν αίτηση, από 7-8-14 μέχρι 13-8-14, για τοποθέτηση στις κενές οργανικές θέσεις του αναμορφωμένου πίνακα κενών οργανικών θέσεων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης http://srv-dide-a.thess.sch.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2677:2014-08-05-07-55-24&catid=147:apofaseis-pysde&Itemid=167

Δήλωση για τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση μπορούν να υποβάλουν όσοι συνάδελφοι κρίθηκαν οργανικά υπεράριθμοι και δεν υπέβαλαν αίτηση τοποθέτησης υπεράριθμου ( εδ. γ της παρ. 6 του αρ. 14 του Π.Δ. 50/96 ** ) , συγκρινόμενοι με όλους τους συναδέλφους που ήρθαν με μετάθεση, ζητούν βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/96. Μαζί με την δήλωση τοποθέτησης οι συνάδελφοι , και εφόσον δεν είχαν υποβάλει τον Απρίλιο αίτηση για βελτίωση θέσης, θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να γίνει υπολογισμός των μορίων τους.

Επίσης, αν κάποιος υπεράριθμος τοποθετήθηκε με τη διαδικασία άρσης της υπεραριθμίας μετά από αίτηση του σε οργανικό κενό σχολικής μονάδας, μπορεί αν θέλει, εφόσον έκανε αίτηση τον Απρίλιο για βελτίωση θέσης, να διεκδικήσει νέα τοποθέτηση-βελτίωση θέσης συνεξεταζόμενος ενιαία με όλους τους συναδέλφους που είναι στη διάθεση που ζητούν βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση λόγω μετάθεσης.

Συνιστάται να δηλώνονται όχι μόνο τα σχολεία στα οποία το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει καθορίσει, βάσει του αναμορφωμένου πίνακα, οργανικά κενά αλλά και άλλα σχολεία της περιοχής Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διότι θα προκύψουν οργανικά κενά, από τη μετακίνηση των αιτούντων βελτίωση θέσης συναδέλφων.

Τo ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει στις 20-8-2014 για τις τοποθετήσεις των συνάδελφων σε οργανικές θέσεις, σύμφωνα με την παρ. 8 του αρ.15 του Π.Δ. 50/96 ***, με την εξής σειρά :

α) Tοποθετήσεις εκπαιδευτικών των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96. (εκτός των πολυτέκνων σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 30 του ν.3848/2010 **** )

β) Tοποθετήσεις όλων των άλλων εκπαιδευτικών που ζητούν βελτίωση και οριστική τοποθέτηση ( μετατιθέμενοι και ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ).

Μετά την τοποθέτηση των συναδέλφων και εφόσον υπάρχουν ακόμη οργανικά κενά θα γίνουν συμπληρωματικές τοποθετήσεις σύμφωνα με την παρ. 11 του αρ. 15 του Π.Δ. 50/96 «11. Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν δήλωση για τοποθέτηση εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σε σχολείο της προτίμησής τους, μπορούν, αν το επιθυμούν, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για τοποθέτηση στις υπόλοιπες αυτές θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτών γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.»

Αν και μετά τις συμπληρωματικές τοποθετήσεις υπάρχουν ακόμη οργανικά κενά τότε σε αυτά τοποθετούνται υποχρεωτικά οι συνάδελφοι που δεν τοποθετήθηκαν με τις προηγούμενες διαδικασίες ( οι μετατιθέμενοι και οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ).σύμφωνα με την παρ. 12 του αρ. 15 του Π.Δ. 50/96 «12. Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σύμφωνα με τη διαδικασία του εδαφίου β' της παρ. 7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής.»

Τυχόν λάθη ή παραλείψεις στις αποφάσεις των συμβουλίων που αφορούν μεταθέσεις ή τοποθετήσεις εκπαιδευτικών επανεξετάζονται από τα ίδια συμβούλια, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων.

Τέλος τονίζουμε ότι είναι απαραίτητο να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ώστε να έχετε συνεχή ενημέρωση (πίνακες κενών, αιτήσεις κ.τ.λ. ).

Ο προγραμματισμός εργασιών του ΠΥΣΔΕ είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης http://srv-dide-a.thess.sch.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2655:2014-07-23-10-16-23&catid=147:apofaseis-pysde&Itemid=167

* Π.Δ. 50/96 αρ. 15 παρ. 7

7. Τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια με ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση ή δήλωση για οριστική τοποθέτηση, καθώς και εκείνους που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές να υποβάλουν, μέσα σε πέντε (5) ημέρες δήλωση στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, όπου επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν. Στις δηλώσεις αυτές μπορούν να αναγραφούν κατά σειρά προτίμησης μέχρι είκοσι (20) σχολικές μονάδες.

** Π.Δ. 50/96 αρ. 14 παρ. 6

6. Η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης γίνεται ως εξής:

γ) Οσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης, κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.

Προς αποφυγή πιθανών παρανοήσεων παραθέτουμε τη διάταξη της παρ. 5 του αρ. 14 του Π.Δ. 50/96 που αφορά, αποκλειστικά, στη διαδικασία τοποθέτησης υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

5. Η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης γίνεται ως εξής:

γ) Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν ή δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.

*** Π.Δ. 50/96 αρ. 15 παρ. 8

8. Τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια συνεδριάζουν το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου και αποφασίζουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με την εξής σειρά:

α) Μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 14.

β) Μεταθέσεις και τοποθετήσεις όλων των άλλων εκπαιδευτικών.

**** Ν. 3848/2010 άρ. 30 παρ. 3

3. Η προτεραιότητα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των περιπτώσεων α' και γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 ισχύει τόσο για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, όσο και για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εντός της ίδιας περιοχής. Η προτεραιότητα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της περίπτωσης β' της ίδιας παραγράφου ισχύει μόνο για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης.

Tags: ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκηςαιρετός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Alfa Vita