ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής 20/4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς να διαδηλώσουν τη Δευτέρα 20/4/15, μέρα έναρξης της Δίκης της Χ.Α., κατά της Ναζιστικής-Εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει

για τη Δευτέρα 20/4/15 στάση εργασίας από τις 7:30π.μ.-11:30π.μ.

ΣΗΜ: Παρακάτω υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά 1/4/15 Αρ.Πρωτ.39.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί

Στις 20 Απρίλη ξεκινάει στον Κορυδαλλό η δίκη των στελεχών της ναζιστικής – φασιστικής Χρυσής Αυγής. Σημειώνουμε καταρχήν ότι η δίκη γίνεται δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα, γεγονός αρνητικό αν σκεφτούμε ότι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου πρέπει να συμφιλωθούν με την καθημερινή ώσμωσή τους με πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ και με μέλη της φασιστικής συμμορίας που θα είναι έξω από το χώρο των φυλακών. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει το αίτημα των φορέων για τη μη πραγματοποίησης της δίκης στον κορυδαλλό, γιατί παρεμποδίζει την ομαλή διέλευση των μαθητών και τη λειτουργία των σχολείων, αφού η δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από 11 σχολικές μονάδες.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να φιλοδοξεί να αποτελέσει το χρήσιμο βραχίονα του καπιταλιστικού συστήματος. Ένα βραχίονα που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά της παρακρατικής τρομοκρατίας ενάντια σε εργάτες, σε αγωνιστές, σε μετανάστες. Ας θυμίσουμε, άλλωστε, τα πεπραγμένα της: Ας θυμηθούμε τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την παρακρατική επίθεση σε συνδικαλιστές στο Πέραμα, τους ξυλοδαρμούς προοδευτικών αγωνιστών (μέχρι την πολύ πρόσφατη στα Χανιά), τα μαχαιρώματα μεταναστών. Και βέβαια το άνοιγμα δουλεμπορικών γραφείων, τις προστασίες σε μαγαζιά και λαϊκές αγορές και γενικά τις σκοτεινές περιοχές όπου η δολοφονική πολιτική γραμμή συνδέεται με το κοινό έγκλημα. Ο φασισμός –και η Χ.Α – είναι όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, του κεφαλαίου.

Γεννιέται και καλύπτεται από αυτό το σύστημα και τροφοδοτείται-αναπτύσσεται από την πολιτική του. Από την εκμετάλλευση, από το φασισμό που αυτό γεννάει.Αποθρασύνεται από την κάλυψη που του παρέχουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ μέσω της αντικομμουνιστικής υστερίας και της εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού, καθώς και της ανοιχτής χρησιμοποίησής τους σε πραξικοπήματα, όπως το πρόσφατο της Ουκρανίας.Όσο για τον «πατριωτισμό» της ΧΑ, θα θυμίσουμε ότι πολιτικοί της πρόγονοί την περίοδο της ναζιστικής – φασιστικής Κατοχής ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας που ορκίζονταν πίστη στις διαταγές του Χίτλερ και διάφοροι άλλοι εγκληματίες δοσίλογοι και συνεργάτες των κατακτητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί την ΟΛΜΕ να προκηρύξει παναττική στάση εργασίας και να οργανώσει αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κορυδαλλό το πρωί της Δευτέρας 20 Απρίλη (πρώτης μέρας της δίκης).

Να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Π. Φύσσα και των άλλων εγκληματικών ενεργειών ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες.

Δυναμώνουμε τους αγώνες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταστολής, ενάντια στη συμμετοχή στους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δτην πολιτική που θρέφει το φασισμό! Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς,19/04/15

Προς: -Εκπαιδευτικούς Δ/νσης Πειραιά και ΜΜΕ

- Πρωτ: 040

Κολοκοτρώνη 6 Τηλ. – Φαξ : 2104124810

Κολοκοτρώνη 6, Πειραιά

e-mail : [email protected]

Tags: ΕΛΜΕ ΠειραιάΧρυσή αυγήδίκη Χρυσής Αυγής
Keywords
Τυχαία Θέματα