Τσίπρας: Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την Δημοκρατία

Επίσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από όπου έστειλε σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, υποστηρίζοντας ότι «η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

«Όσοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την Δημοκρατία και θα διαρρήξουν την ενότητα της χώρας είναι γελασμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της ΕΛ.ΑΣ.».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε

ότι εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν σταδιακά οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο.

«Ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Όπως τόνισε, «η Αστυνομία πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στους νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα».

«Η Αστυνομία θα πρέπει να είναι έτοιμη να επέμβει όπου χρειάζεται, να είναι φιλική προς τον πολίτη και να αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη παλιές νοοτροπίες και κάθε είδους προκαταλήψεις».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στην παρανομία εντός της Αστυνομίας, μιλώντας για κάθετη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Τέλος, έκανε λόγο για «ύπαρξη οργανωμένων θυλάκων εντός του Σώματος». «Δεν πιστεύω ότι ο Αστυνομικός δεν πρέπει να έχει πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν είναι όμως ανεκτή η δημιουργία ομάδας που επιβάλλει στην Αστυνομία πολιτικά κίνητρα και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Τέτοια φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται ριζικά και άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα