ΕΛΜΕ ΚΙ: Με αφορμή τις εξελίξεις στους σχολικούς αγώνες…

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με αφορμή τις εξελίξεις στους σχολικούς αγώνες (στα ομαδικά αθλήματα) τοπικά, τοποθετείται ως εξής:

Η επιχείρηση υποβάθμισης των σχολικών αγώνων και της φυσικής αγωγής συνολικά στο σχολείο, από την κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη. Το στρίμωγμά τους χρονικά, τα τεράστια προβλήματα στην οργάνωση, η απαράδεκτη κατάσταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, θέματα που ανέκυψαν σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, δένονται άμεσα με την απουσία χρηματοδότησης. Αποτελούν κομμάτια μιας ενιαίας αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εκδηλώνεται σε ένα κρίσιμο για τη νεολαία

τομέα: το σχολικό αθλητισμό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει παρέμβει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στο να αναδείξει τα θέματα αυτά αλλά και να επιστήσει την προσοχή και να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, όλες οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται. Είναι προφανές πως, με τα δεδομένα αυτά, η προσπάθεια μετακύλησης της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές αποπροσανατολίζει από το κύριο, την πολιτική και διοικητική ευθύνη. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και σχετική ανακοίνωση της ΔΔΕ Κεφαλονιάς με αφορμή μεμονωμένα επεισόδια στον αγώνα ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου και στο ΓΕΛ Ληξουρίου, για τα οποία τιμωρήθηκαν τα δύο σχολεία με αποκλεισμό. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι, προφανώς, αντίθετη και καυτηριάζει κάθε είδους πράξεις που παραβιάζουν το αθλητικό πνεύμα. Επιπλέον, επανειλημμένα έχει προτείνει μέτρα πρόληψης τα οποία συστηματικά απουσιάζουν, με ευθύνη και της οργανωτικής επιτροπής. Είναι άδικο, για τους μαθητές – αθλητές, το πλαίσιο τέλεσης των αγώνων να αφήσει στην τύχη το να θα προκληθούν ή όχι επεισόδια.

Είναι πρόκληση με αυτές τις εξελίξεις οι διοικητικοί παράγοντες της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων να κρύπτονται αφενός και αφετέρου να στήνουν μια «μαθητιάδα» στην Κέρκυρα, δήθεν για το αθλητικό πνεύμα. Αφού αφήνουν τους σχολικούς αγώνες να σιγοσβήνουν και να υπονομεύονται, ετοιμάζουν τις αθλητικές γιορτές των χορηγών για όσα σχολεία μπορέσουν να βρουν ίδιους πόρους και να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης στην Κέρκυρα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ιδιαίτερα τονίζει την ανάγκη η οργή και η δικαιολογημένη αγανάκτηση των μαθητών να στρέφεται ενάντια στους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματα στη ζωή τους και στους αγώνες. Να μην «τσιμπά» η νέα γενιά στον οπαδισμό, στο χουλιγκανισμό, στην ενοχοποίηση των συναθλητών άλλων σχολείων. Υπάρχουν μηχανισμοί που δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είχαμε αποκαλύψει πέρσι.

Τώρα να διεκδικήσουμε σχολικούς αγώνες με σωστή οργάνωση, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, γιατρούς και κατάλληλους αγωνιστικούς χώρους.

Παρασκευή 31 Μάρτη

και ώρα 11 πμ (με τρίωρη στάση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ),

προσυγκέντρωση έξω από την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

και κινητοποίηση στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς.

Αργοστόλι 29/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

σχολικοί αγώνεςΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα