Έδωσε ζωή σε 13χρονο αγόρι με το θάνατο της - Συγκινεί η ιστορία της 56χρονης από το Βόλο

Ζωή με το θάνατό της σε τρεις συνανθρώπους μας χάρισε μία 56χρονη μητέρα από τη Σούρπη, η οποία άφησε χθες την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής του Noσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δέκα ημέρες, μετά από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Οι συγγενείς της 56χρονης, παρά τον ανείπωτο πόνο και το δράμα που βίωναν τις τελευταίες μέρες δίπλα στο δικό τους άνθρωπο που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν όργανά της. Έτσι στήθηκε γέφυρα ζωής με το Ιπποκράτειο

Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει η λήψη των δύο νεφρών και του ήπατος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος, λήπτες των δύο νεφρών είναι ένα 13χρονο αγόρι και ένας 50χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ για το ήπαρ το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης συμβατού λήπτη.

Η άτυχη 56χρονη υπέστη ανεύρυσμα πριν από περίπου δέκα ημέρες. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λάρισας. Οι γιατροί έχοντας διαγνώσει την εξαιρετικά κρίσιμη σοβαρότητα της κατάστασή της, προχώρησαν αμέσως σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, όμως δεν συνήλθε ποτέ και όλα έδειχναν ότι το μοιραίο ήταν κοντά.

Οι συγγενείς της περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή να υπάρξει βελτίωση, ωστόσο, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι η κατάσταση της είναι μη αναστρέψιμη και ότι η άτυχη γυναίκα ήταν ουσιαστικά «εγκεφαλικά νεκρή», αποφάσισαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων. Ακολούθησε η διαδικασία που τηρείται βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου σε αυτές τις περιπτώσεις και προχθές το απόγευμα άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη γέφυρα ζωής.Το άγγελμα του θανάτου της 56χρονης σκόρπισε θλίψη στη Σούρπη και σε όσους την γνώριζαν, καθώς επρόκειτο για έναν ζωντανό άνθρωπο, γεμάτο δίψα για ζωή που έφυγε πρόωρα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Βόλοςχειρουργείοδωρεά οργάνων
Keywords
Τυχαία Θέματα