ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην ETUCE σημαίνει συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: [email protected] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΗΝ ETUCE
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή της ΟΛΜΕ, μέσω της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ETUCE), να συμμετάσχει σε κοινωνικό
διάλογο για την «πρόσληψη και παραμονή στον εκπαιδευτικό τομέα». Η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου από το ΚΕΜΕΤΕ και η συμμετοχή της ΟΛΜΕ στο «περιφερειακό σεμινάριο» της ETUCE στη Μαδρίτη για το θέμα αυτό είναι σε κατάφορη αντίθεση με τα συμφέροντα του κλάδου, όταν μάλιστα προαναγγέλλονται απολύσεις με μοχλό την αξιολόγηση.
Το τι πάει να πει «κοινωνικός διάλογος των εταίρων», το γνωρίζουμε από τη συμμετοχή των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στα τραπέζια των εργοδοτών για τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ είναι τεράστιες! Αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο η Ομοσπονδία να παίρνει μέρος με τα λεφτά των συναδέλφων σε τέτοια σεμινάρια ή ακόμη και σε διαλέξεις του ΟΟΣΑ για τα συνδικάτα (Βερολίνο).
Η ETUCE είναι ένα κατ’ όνομα συνδικάτο, εταίρος της ΕΕ, που δηλώνει ότι στόχος της είναι: «Η προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη» και τονίζει «ότι είναι υπόθεση συνευθύνης για όλες τις χώρες της ΕΕ η εφαρμογή της απόφασης της Λισσαβόνας στην εκπαίδευση». Ο Ν. 3848/2010 για το Νέο Σχολείο έχει αποδεδειγμένα την υπογραφή της.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση της ΟΛΜΕ από την ETUCE. Απαιτούμε να μην πάρει η ΟΛΜΕ μέρος σε κανένα σεμινάριο, που σχεδιάζει την σφαγή μας. Να πετάξουμε από πάνω μας την σκουριά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με όποιο κουστούμι και αν εμφανίζεται, «ευρωπαϊκό ή ντόπιο».

Αργοστόλι 15/03/2012
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος

Keywords
Τυχαία Θέματα