ΕΛΜΕ Κ-Ι: Να καταργηθεί η αξιολόγηση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΚΩΛΥΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΡΑ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί την κατάργηση όλου του αντιδραστικού

νομοθετικού πλαισίου για το «Νέο Σχολείο» και την αξιολόγηση (νόμος 3848/2010, Π.Δ. 152/2013, νόμος 4142), το πειθαρχικό δίκαιο (νόμος 4093/2012 και ειδικότερα της υποπαραγράφου Ζ3, του 4057/13 και της εγκυκλίου Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/2012). Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεσμεύεται να υλοποιήσει μια «άλλη» αξιολόγηση η οποία θα εξυπηρετεί τις αναδιαρθρώσεις στο κράτος και την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ζητά συναίνεση προκειμένου να εφαρμόσει με άλλους «πιο ήπιους» όρους τις ίδιες αντιδραστικές κατευθύνσεις. Κι αυτά γίνονται την ώρα που αποκαλύπτονται σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις στελεχών εκπαίδευσης και εταιρειών, προκειμένου να υλοποιηθεί η αξιολόγηση που χρόνια απαιτούν τα μονοπώλια και οι ενώσεις τους (ΕΕ, ΟΟΣΣΑ, κλπ). Να δοθούν τώρα τα λεφτά αυτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για ενίσχυση των ταμείων των σχολικών επιτροπών!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να θιγούν ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Το ίδιο το «νέο σχολείο», οι αδιαμφισβήτητα ταξικοί σκοποί της αξιολόγησής του και τα συνακόλουθα κριτήρια θα καθορίσουν ξανά τα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από τα «ρετουσαρίσματα». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι απόλυτα αντίθετο στην προσπάθεια να χειραγωγηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω των λεγόμενων κοινωνικών διαλόγων που έχουμε ξαναζήσει, προκειμένου να μπει πλάτη στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς την ΑΔΕΔΥ να καταθέσει θέση για την αξιολόγηση «που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη», μάλιστα υπό τον εκβιασμό ότι αλλιώς θα προχωρήσει μονομερώς. Κάτι που βεβαίως παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός αποδέχονται. Αυτό αποτελεί συνέχεια της εξαγγελίας του ίδιου του νέου πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ότι «η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών».

Στον αντίποδα της αξιολόγησης διεκδικούμε:

Κατάργηση του νόμου 4186/2013, της Τράπεζας Θεμάτων από φέτος, της μαθητείας και της κατάρτισης των ΣΕΚ, οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.

Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν, υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο. Κανένα παιδί εκτός σχολείου μέχρι τα 18. Απαγόρευση της παιδικής εργασίας.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κατάργηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία.

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

20 μαθητές στην τάξη, 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού.

Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών στα επίπεδα του 2009.

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση στο σύνολό του και ακώλυτη βαθμολογική - μισθολογική εξέλιξη όλων των εκπαιδευτικών.

Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης

Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς

Άμεση επαναφορά των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, επανασύσταση των τομέων και των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν. Μέχρι τότε, επαναφορά του μισθού, άμεση τοποθέτηση στα σχολεία (2ο πτυχίο, β ανάθεση, γραμματειακή υποστήριξη), αλλά και στις ΣΕΚ και στα ΙΕΚ ή σε άλλες υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης. Άμεση επαναφορά του μισθού των 85 εκπαιδευτικών που έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους.

Αργοστόλι 21 Φλεβάρη 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ΙθάκηςΕΛΜΕ Κ-Ι
Keywords
Τυχαία Θέματα