ΕΛΜΕ Κ-Ι: Κινητοποίηση για ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία

Tweet

[email protected]

Δελτίο Τύπου

Κινητοποίηση για Ενισχυτική και Πρόσθετη Διδασκαλία

Μαζική παράσταση πραγματοποιήθηκε από μαθητές περιφερειακών σχολείων, εκπροσώπους γονέων και το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κεφαλονιάς. Με την κινητοποίηση τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα η ενισχυτική (στα Γυμνάσια) και πρόσθετη διδασκαλία (στα Λύκεια).

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων τόνισαν ότι στην επικοινωνία που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας, ενόψει της κινητοποίησης, πήραν δεσμεύσεις για άμεση κίνηση της διαδικασίας πρόκλησης ενδιαφέροντος για την ενισχυτική διδασκαλία (είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ), ενώ είπαν ότι η Πρόσθετη μπορεί να λειτουργήσει μόνο σαν συμπλήρωση ωραρίου. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει εφόσον όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει ωράριο. Οι δύο προϊστάμενοι δεσμεύτηκαν να κινήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όποια διαδικασία αφορά την υπηρεσία τους.

Από τους διαδηλωτές τέθηκαν επίσης τα ζητήματα των κέντρων ενισχυτικής και πρόσθετης σε όλα τα περιφερειακά σχολεία, της διασφάλισης δωρεάν μεταφοράς για τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά κλπ. Τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν άμεσα διορισμοί, αφού ανεβαίνει ο όγκος των μαθητών που τους επιβάλλεται να παρακολουθήσουν φροντιστήρια, λόγω της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ για το νέο Λύκειο, αλλά δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Το ποσοστό των μαθητών που έκαναν αιτήσεις για πρόσθετη στήριξη κινείται στο 50% σε ορισμένα περιφερειακά Λύκεια. Διεκδίκησαν ακόμη την πλήρη κάλυψη σε προσωπικό, που, ακόμη και σήμερα, απουσιάζει από τα σχολεία.

Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί έδωσαν ραντεβού στη σύσκεψη της ΕΛΜΕ-ΚΙ (Τρίτη, 28/01/2014 και ώρα 6.30 μμ στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου) και στην κινητοποίηση για την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών των λαϊκών οικογενειών (στις 30 Γενάρη με προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, μπροστά στην πρώην Νομαρχία).

Αργοστόλι 15/01/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκηςενισχυτική διδασκαλίακινητοποίηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα