ΕΛΜΕ Κ-Ι: «Επιθεωρητής» στα σχολεία με κυβερνητικές πλάτες η Χρυσή Αυγή- παράσταση διαμαρτυρίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

Δελτίο Τύπου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την περήφανη απάντηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου των εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη απέναντι στην κυβερνητική πρόκληση να μετατραπεί η Χρυσή Αυγή σε επιθεωρητή των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί, με τη συμμετοχή

στην δίωρη στάση εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, αλλά και με άλλες εκδηλώσεις, κατήγγειλαν ότι ο Υπουργός Παιδείας και ο διοικητικός μηχανισμός, προεξάρχοντος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης δε στηρίζουν το αναγκαίο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Αντίθετα, ποινικοποιούν τις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά, καλώντας τα σχολεία να απολογηθούν γιατί οι μαθητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτικο χέρι Παύλου Φύσσα.

Οι δικαιολογίες περί «απλής διοικητικής διεκπεραίωσης των διαδικασιών που πάγια ακολουθούνται στην απάντηση των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων» που προβάλλουν τα στελέχη της διοίκησης αποτελούν «φύλλο συκής» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει εκείνους τους Διευθυντές των σχολείων που αρνήθηκαν να απολογηθούν και όλους τους συναδέλφους που εκτελούν το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Το μήνυμα της κινητοποίησης ήταν ένα και ήταν ηχηρό: από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουμε την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα. Κανείς δε μπορεί να διακινεί το φασιστικό δηλητήριο ανεμπόδιστος. Να τσακίσουμε το «αυγό του φιδιού» και το σύστημα που το εκκολάπτει και το αξιοποιεί. Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

Αργοστόλι 08 Οκτώβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: παράσταση διαμαρτυρίαςΧρυσή αυγήεπιθεωρητής Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα