ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Οχι στο πραξικόπημα του κλεισίματος της ΕΡΤ

ΑνακοινώσειςΗράκλειο, 12/06/2013Ένωση Λειτουργών Μέσης ΕκπαίδευσηςΝομού ΗρακλείουΤαξιάρχου Μαρκοπούλου 41Τ.Κ. 71201 - ΗράκλειοΤηλ & Φαξ.: 2810 226557Πρόεδρος: 6932430197Γ. Γραμματέας: 6945900114E-mail: [email protected]Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr ΠΡΟΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣΣΧΟΛΕΙΑΜΜΕ

Θέμα: OΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπερασπίζονται το αγαθό της Δημόσιας

αντικειμενικής ενημέρωσης και το δικαίωμα στην εργασία . Μετά και την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών φάνηκε πλέον καθαρά ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης που > με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστικά τη βουλή και το σύνταγμα . Ο κοινωνικός αυτοματισμός ,που βιώσαμε και μείς με τον πιο αισχρό τρόπο , που θέλει να προκαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη σπατάλες για τις οποίες η ίδια και οι ομογάλακτες της κυβερνήσεις ευθύνονται – και όχι οι εργαζόμενοι - δεν πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

H ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Συγκυβέρνηση και Τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο, αποφάσισαν οι καταργήσεις– συγχωνεύσεις και οι απολύσεις, να γίνονται με υπουργικές αποφάσεις !!

Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είναι βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Η χώρα μας θα έχει άλλη μια παγκόσμια πρωτιά! Θα μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα . Σε όλο τον κόσμο πέρασαν χούντες , καθεστώτα, χειραγώγησαν την ενημέρωση ,μα ποτέ δεν έπεσε η εικόνα . Η μαύρη εικόνα που θα έχουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μπροστά μας είναι η μαύρη πολιτική , το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για την παιδεία , υγεία , οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό. Όλα γίνονται στα πλαίσια χειραγώγησης του λαού.

Τα δημόσια μέσα μαζικής επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση , ποιοτική ψυχαγωγία , πολιτισμό και επιμόρφωση , αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική προπαγάνδα των μεγάλων ιδιωτικών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους.

Να υπερασπιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την ανεξάρτητη δημοσιογραφία,

να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, από την αρχή , στην κινητοποίηση στο κτίριο της ΕΡΑ με την μαζική παρουσία μας .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην (12-06-2013) συγκέντρωση στο κτίριο της ΕΡΑ στις 11.00πμ στην οδό ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 161.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στις 7.00μμ. (12-06-2013)

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την προσπάθεια των εργαζομένων να συνεχίζουν να εκπέμπουν από τη συχνότητα της ΕΡΑ . Η φωνή τους πρέπει να γίνει φωνή όλων των εργαζομένων μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ Ηρακλείου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-06-2013.

ΖΗΤΑΜΕ την άρση της Επιστράτευσης των καθηγητών . Η συνεχιζόμενη επίταξη, και με αόριστο μάλιστα χρόνο λήξης της, αποδεικνύει πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως διατείνονταν, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικούν και να αγωνίζονται.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!!!

για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Ο ΠρόεδροςΛάζαρος Μάρκου Ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Περαντωνάκης

Tags: ΕΛΜΕ ΗρακλείουΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα