ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Κανένας εκπαιδευτικός, κανένα σχολείο δεν περισσεύει!

Ανακοινώσεις

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ/ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πιστή στην πολιτική της τροϊκανής βαρβαρότητας, επιχειρεί να κλείσει όπως-όπως ένα μεγάλο κομμάτι της Τεχνικής Εκπαίδευσης πετώντας στο δρόμο 2500 μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Είναι μόνο η αρχή: Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις, αλλά γίνονται «για να

σπάσει το ταμπού της μονιμότητας». Η κυβέρνηση επιχειρεί να απαλλαγεί από το «βάρος» των μόνιμων υπαλλήλων και στη θέση τους να γενικεύσει το χειρότερο μοντέλο του ιδιωτικού τομέα, αυτό του κακοπληρωμένου, εποχιακού ωρομίσθιου.

Η Τεχνική Εκπαίδευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι τις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Παρά την εγκατάλειψη και την απαξίωση με την οποία όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις αντιμετώπισαν το χώρο αυτό, στην Τεχνική Εκπαίδευση μορφώνονται και εξειδικεύονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά που αλλιώς δεν θα είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Οι τομείς που χτυπιούνται σήμερα είναι μαζικότατοι: Είναι ψέμα ότι κλείνει ένα «ανενεργό» κομμάτι της εκπαίδευσης. Η επίθεση αυτή αφήνει στον αέρα περισσότερα από 20.000 παιδιά!

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σέρνουν το χορό με τα ψέματά τους! Οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης, παρά τα όσα λέγονται χωρίς ντροπή, είναι άνθρωποι με πολλά προσόντα, καταρτισμένοι και επιμορφωμένοι. Γι’αυτό και μπορούν να δώσουν τα καλύτερα εφόδια στα παιδιά που επιλέγουν την Τεχνική Εκπαίδευση.

Τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» περιμένουν στη γωνία: Μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι φυσικά και η εξυπηρέτηση εκείνων που τη στηρίζουν. Η Τεχνική Εκπαίδευση, τόσο σαν υποδομές/προσωπικό, όσο και σαν «πελατεία» (γιατί αυτό είναι τα παιδιά μας για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα), θα παραδοθεί στα χέρια της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αποκλείοντας ή ξεζουμίζοντας ακόμη περισσότερο τα παιδιά των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες πριν ανακοινώσει την επίθεση, ο «υπουργός παιδείας» εγκαινίαζε μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ…

Δεν περιορίζονται στην εκπαίδευση: Η επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση είναι κομμάτι μιας γενικότερης επίθεσης σε οτιδήποτε δημόσιο. Μαζί με τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν ήδη στα Νοσοκομεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανοίγουν ένα πρόγραμμα κλεισιμάτων και απολύσεων που θα φτάνουν τις 25.000!

Η κοινωνία θα απαντήσει σαν σύνολο! Η επιχείρηση του κοινωνικού κανιβαλισμού, η προπαγάνδα που θέλει να στρέψει εργαζόμενους ενάντια σε συναδέλφους τους είναι πια ανίσχυρη. Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια όλοι έχουν καταλάβει πια ότι κανείς δεν θα κερδίσει από την καταστροφή. Ακόμη και η περιβόητη διαίρεση δημόσιου-ιδιωτικού έχει αποδειχθεί ένα τεράστιο ψέμα, καθώς με κάθε επίθεση στο δημόσιο, οι συνάδελφοί μας του ιδιωτικού τομέα, αντί για βελτίωση, έχουν δει ακόμη χειρότερη εργασιακή απαξίωση και μεγάλωμα της ανεργίας. Συνεπώς, η διέξοδος από την κοινωνική καταστροφή δεν είναι άλλη από το γενικευμένο αγώνα όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ/ΠΟΡΕΙΕΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7, 19:00 μπροστά στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΤΡΙΤΗ 16/7, 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στα πλαίσια της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ)

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Tags: απολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα