ΕΛΜΕ Ηλείας: Ανακοίνωση για αναπληρωτές - Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας 29/9

Προχωρούμε στις διεκδικήσεις μας και συμμετέχουμε μαζικά μόνιμοι και αναπληρωτές στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας την Παρασκευή 29/9 στις 13:30.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας τις 2 τελευταίες ώρες 12-2 μμ.

Για μια ακόμα χρονιά, αφού και πάλι έληξε άδοξα το παραμύθι με τους μόνιμους διορισμούς, συνεχίζεται το καθεστώς της ομηρίας-ανασφάλειας για χιλιάδες αναπληρωτές. Συνεχίζεται

και το καθεστώς περιπλάνησης, αβεβαιότητας της ελαστικής εργασίας. Οι εικόνες ντροπής της Μυκόνου και της Σαντορίνης είναι ένα δείγμα για το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές σαν τους είλωτες της εκπαίδευσης.

Έτσι αντί να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση εφευρίσκει καθημερινά τρόπους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, που στριμώχνονται όπως-όπως σε 27άρια τμήματα, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων και το δικαίωμα των αναπληρωτών αδιόριστων συναδέλφων στην μόνιμη ,σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Από την άλλη δεν έχει ολοκληρώσει τις αποσπάσεις , ώστε να μπορεί να γίνει ένας τελικός υπολογισμός των κενών κάτι που καθυστερεί την ολοκλήρωση διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών.

Αντιμετωπίζουμε και στο νομό μας τον υπερβάλλοντα ζήλο της διοίκησης να περικόψει τμήματα στα σχολεία, προφανώς σε μια προσπάθεια απόλυτης υποταγής στις άνωθεν εντολές. Έφτασε μάλιστα το σημείου να υποχρεώνειδιευθυντές να δηλώνουν τμήματα με αριθμό φοιτώντων. Πολλοί συνάδελφοι εξαναγκάζονται να αναλαμβάνουν μαθήματα β΄ ανάθεσης για να μην χρειαστεί να γυρίζουν πολλά σχολεία. Έτσι καλύπτονται τα κενά με «μερεμέτια», υποθηκεύονται οι παιδαγωγικές συνθήκες των σχολείων μας και χάνονται πολλές θέσεις αναπληρωτών.

Μπορεί η κυβέρνηση να πραγματοποιεί για άλλη μια φορά απροκάλυπτη πλέον επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και στις παιδαγωγικές ευκαιρίες των μαθητών μας, εμείς όμως δεν υποχωρούμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Έτσι απαιτούμε:

Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική, επαγγελματική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.Απαιτούμε τον μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Διεκδικούμε για την άμεση εξυπηρέτηση των αναπληρωτών:

«Ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων.Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού των ΑΜΩ (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου). Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Δωρεάν σίτιση.Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος για να πάψουν οι αναπληρωτές να είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» διεκδικούμε:

Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής – συμβασιούχος να μην απολυθεί.Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής των προσφυγόπουλωνΚάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων πρόσληψης και προσκόμιση εγγράφων μόνο αν υπάρχουν αλλαγές. Όχι στην υποχρεωτική προσκόμιση γνωματεύσεων από παθολόγους-ψυχιάτρους κάθε χρόνοΚοινοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο από τις Διευθύνσεις. Πλήρης διαφάνεια (δημοσιοποιημένοι πίνακες κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια) στις τοποθετήσεις με έγκριση ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ και όχι με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα από τον πρώτο μήνα πρόσληψης.Αναγνώριση των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων και προσμέτρηση στη μισθοδοσία, όπως και στους μόνιμουςΌχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Τοποθέτηση σε δύο σχολεία το πολύ.Παροχή στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς των ιδίων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν οι μόνιμοι.Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.

Προχωρούμε στις διεκδικήσεις μας και συμμετέχουμε μαζικά μόνιμοι και αναπληρωτές στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας στις 13:30. Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας τις 2 τελευταίες ώρες 12-2 μμ.

ΕΛΜΕ Ηλείαςαναπληρωτέςπαράσταση διαμαρτυρίας
Keywords
Τυχαία Θέματα