ΕΛΜΕ Χανίων: Τα κενά των εκπαιδευτικών και η σχολική στέγη

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ  ΧΑΝΙΩΝ

 

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ         

ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

     ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ          

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

            ΧΑΝΙΑ 73132                      

Τηλ  2821040928   Fax 2821058343

Email: [email protected]

http://www.elme-chanion.gr/

Χανιά 31/10/2012

Αρ. Πρωτ. 789 ΠΡΟΣ

Σχολεία του νομού

>Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης

ΚΟΙΝ.  ΜΜΕ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,

             ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Κενά εκπαιδευτικών – σχολική στέγη.

Συναντήσεις ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων με τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπ/σης, με το δήμαρχο Χανίων και την Ένωση Γονέων.

 

1. Την Τρίτη 23/10/12 το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπ/σης κ. Κανδαράκη στο γραφείο του, προκειμένου να ενημερωθεί  για τις ελλείψεις σε εκπ/κό προσωπικό.

Η κατάσταση όπως παρουσιάστηκε από τον προϊστάμενο έχει ως εξής:

Στο νομό Χανίων υπάρχουν 55 κενά καθηγητών (28 στην Α! Χανίων, 15 στη Β! Χανίων και 12 στη Γ! Χανίων) από τα οποία τα 20 αφορούν τεχνικές ειδικότητες.

Επιπλέον, 27 είναι τα κενά στην ειδική αγωγή (τα 20 αφορούν την παράλληλη στήριξη). Αυτό πολύ απλά για το νομό Χανίων  σημαίνει ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν χαθεί 13776 διδακτικές ώρες από αυτές τις ελλείψεις, ενώ για κάθε βδομάδα που δεν καλύπτονται,  χάνονται άλλες 1722 διδακτικές ώρες. Κάποια από αυτά τα κενά αφορούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (ΕΠΑΛ Κανδάνου) και δεν φαίνεται να υπάρχει καν πρόθεση να τα καλύψουν με αναπληρωτές. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα κενά, πανελλαδικά, ανέρχονται σε 4.000, ενώ οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί από το υπουργείο οικονομικών είναι μόλις 1.400. Επίσης, ο προϊστάμενος μας ανακοίνωσε ότι δεν κατέθεσε πρόταση για συγχώνευση-κατάργηση-ίδρυση σχολείων. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε, καθώς εκκρεμούν οι προτάσεις από τους δήμους και από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.

2. Τη Δευτέρα 29/10/12 το ΔΣ της ΕΛΜΕ συναντήθηκε με το δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη και την αντιδήμαρχο κ. Χατζηδάκη στο γραφείο του δημάρχου και ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της σχολικής στέγης στο δήμο Χανίων. Σύμφωνα με την  ενημέρωση αυτή:

- Το Ειδικό Γυμνάσιο ολοκληρώνεται στο χώρο του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών και υπολογίζεται να είναι έτοιμο στα μέσα του Νοέμβρη.

- Για το Μουσικό Γυμνάσιο έχει δρομολογηθεί η λύση των παλιών ιατρείων του ΙΚΑ. Μετά την ολοκλήρωση των κτηριολογικών μελετών, που είναι ήδη σε εξέλιξη, θα ξεκινήσουν  οι απαραίτητες εργασίες με στόχο τη λειτουργία του το επόμενο σχολικό έτος. Προς το παρόν, για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες θα τοποθετηθούν 2 αίθουσες προκάτ και 1 τουαλέτα στο χώρο που ήδη λειτουργεί (πρώην εκπ/ρια ΘΑΛΗΣ) μέχρι τα μέσα

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita