Τα κενά εκπαιδευτικών στη Βουλή – Τι λέει το Υπουργείο

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Τα κενά εκπαιδευτικών στη Βουλή – Τι λέει το Υπουργείο

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΑ΄

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εισερχόμεθα στην ερώτηση με αριθμό 512/29-10-2012 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

κυρίας Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την κάλυψη των κενών σε καθηγητές στα σχολεία της Κάσου και του Καστελλόριζου.

Η κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδη έχει το λόγο για δύο λεπτά.

ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Με την σημερινή επίκαιρη ερώτηση αναφέρομαι σε ένα πρόβλημα το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου σχεδόν κάθε χρόνο. Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να διδάξουν στα παιδιά μας, στα παιδιά των ακριτών νησιωτών τα στοιχειώδη, αυτά που διδάσκονται τα παιδιά σε όλη την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς και την αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.

Θέλω να διευκρινίσω και το εξής: Αν και στην ερώτησή μου αναφέρομαι στην Κάσο και στο Καστελόριζο, τα ίδια προβλήματα σε ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού υπάρχουν και αντιμετωπίζουν και οι συμπατριώτες μου και στη Νίσυρο και στους Λειψούς και στην Αστυπάλαια και για να μην μακρηγορώ και σε όλα τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.

Το πρόβλημα, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι τα εκπαιδευτικά κενά που παρατηρούνται σε αυτά τα νησιά, αφορούν σε βασικά μαθήματα, στα φιλολογικά, στα μαθηματικά, ενώ όπως και ο κύριος Υπουργός γνωρίζει και στην πληροφορική, με αποτέλεσμα μαθητής της Γ’ Λυκείου στο Καστελόριζο να μην έχει τις ίδιες πιθανότητες –και συγκεκριμένα να μην έχει καμία πιθανότητα- αλλά κυρίως ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, προκειμένου να μπορέσει να γράψει καλά στο μάθημα αυτό. Στερείται, δηλαδή, το αυτονόητο δικαίωμα να έχει ίσες πιθανότητες επιτυχίας με τους υπόλοιπους μαθητές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κύριε Πρόεδρε, πέρα από τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία του Καστελόριζου και της Κάσου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και σε υλικοτεχνικές υποδομές, οι οποίες καθιστούν δυσχερέστερη ακόμα και τη λειτουργία τους. Το αποτέλεσμα είναι προφανές και είναι εδώ μπροστά μας. Οι γονείς δυστυχώς σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα ακριτικά νησιά μας, προκειμένου να μπορούν να παρέχουν καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους, μεταναστεύοντας είτε σε άλλες περιοχές εντός Ελλάδας, κυρίως όμως, σε χώρες του εξωτερικού.

Δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση αυτή προσπαθεί εμμέσως να εφαρμόσει αυτό, το οποίο οι τεχνοκράτες της τρόικα είπαν με πολύ προσχηματ

Keywords
Τυχαία Θέματα