ΕΛΜΕ Χανίων: Σχετικά με τά έγγραφα 'κάλυψη ωρών λόγω ελλείψεων προσωπικού'

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΕΛΜΕ  ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ           

ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ    

     ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

            ΧΑΝΙΑ 73132            

Τηλ  2821040928   Fax 2821058343

Email: [email protected]

class="rtejustify" >http://www.elme-chanion.gr/

 

Χανιά 14/11/2012 Αρ. Πρωτ. 793 ΠΡΟΣ Σχολεία του νομού Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης  ΚΟΙΝ.  ΜΜΕ,ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,              ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  

Σχετικά με τα έγγραφα ¨κάλυψη ωρών λόγω ελλείψεων προσωπικού¨ της Δ/νσης  Β/θμιας Χανίων.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας(789-31/10/2012), είχαμε επισημάνει τις τραγικές ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία του νομού, συγκεκριμένα λείπουν 82 καθηγητές από τους οποίους 55 αφορούν την γενική εκπαίδευση και 27 την ειδική αγωγή. Μάλιστα υπάρχουν σχολεία που ακόμα και σήμερα δεν έχουν καθηγητές να διδάξουν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, χωρίς αυτό να σημάνει ότι οι χιλιάδες (1722 ) διδακτικές ώρες που χάνονται κάθε βδομάδα, είναι λιγότερο σημαντικές. Πανελλαδικά υπάρχουν 2600 κενά εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα χιλιάδες απολυμένοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας, που κάθε χρόνο μέχρι και πέρσι κάλυπταν τα μόνιμα κενά που προκύπτουν από την πολιτική των ελάχιστων διορισμών των τελευταίων χρόνων(225 φέτος, 490 πέρσι) και την μαζική φυγή σε σύνταξη(18.000 την τελευταία διετία).

Το υπουργείο (χάριν) παιδείας, εφαρμόζει το μνημόνιο 3 από την αρχή της σχολικής χρονιάς, πριν καν ψηφιστεί. Διαρρέοντας την «πληροφορία» ότι δεν πρόκειται φέτος να προσλάβει τους χιλιάδες (μόνιμους) αναπληρωτές που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών προχωρά σε εντολές «μουτζουρώματος» των ελλείψεων. Συγχωνεύει όπου μπορεί τα τμήματα με αποτέλεσμα τα 30άρια τμήματα να αποτελούν πλέον τον κανόνα, και πρόσφατα με δύο έγγραφα με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» το πρώτο και «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ» το δεύτερο επιχειρεί να «εξαφανίσει» τις ελλείψεις με «μαγειρέματα». Καλεί έμμεσα τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές ουσιαστικά να παρανομήσουν παραβιάζοντας το ωρολόγιο και το αναλυτικό πρόγραμμα, αφού θα πρέπει π.χ. μαθήματα που προβλέπονται 3 ώρες διδασκαλίας/βδομάδα, να διδάσκονται 2 με σοβαρές επιπτώσεις στο διδακτικό έργο. Ουσιαστικά «οδηγεί» τους μαθητές στην παραπαιδεία καθώς η διδακτέα ύλη των μαθημάτων είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί. Μάλιστα βαφτίζει την άρνηση προσλήψεων μόνιμων ή αναπληρωτών καθηγητών, «καθυστέρηση διορισμού αναπληρωτών».

Το «εναλλακτικό» σενάριο που άτυπα προωθείται, πιέζει τους συναδέλφους να πάρουν υποχρεωτικές(;) υπερωρίες, επιβάλλοντας ντε φάκτο την αύξηση των ωραρίου διδασκαλίας μας, παράλληλα με την μείωση του μισθού και τις απολύσεις.

Κανένας συνάδελφος να μην συνδράμει (μέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita