Έκτακτη ψηφοφορία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να δει ο Τσίπρας ποιοι είναι κατά της συμφωνίας

Ενημέρωση για το τι έχει γίνει από το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης, με έμφαση στα θέματα της διαπραγμάτευσης, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία

προς το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας σχετικά με το αν οι βουλευτές είνει θετικοί ή αρνητικοί με την συμφωνία του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία του Eurogroup πέρασε κατά πλειοψηφία, αλλά υπήρχαν 5 λευκά και 5 βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία του Eurogroup

Πολλές ερωτήσεις σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων έθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι δεν υπήρχε προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση, ούτε έγινε συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Στάθης Λεουτσάκος σημείωσε ότι το κείμενο «έχει γκρίζες ζώνες και ασάφειες. Είναι σαν χρησμός του Μαντείου των Δελφών. Εμείς μπορούμε να δίνουμε μια ερμηνεία, οι δανειστές άλλη, και αυτό τελικά να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Χρειαζόμαστε σχέδιο με συγκεκριμένες κινήσεις για το επόμενο διάστημα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλ. Μητρόπουλος επεσήμαναν ότι χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί το κείμενο να εμπεριέχει νομικές δεσμεύσεις.

Tags: ΣΥΡΙΖΑΒουλήδιαπραγμάτευσηeurogroup
Keywords
Τυχαία Θέματα