Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Κινούμενη άμμος» οι «ανεξάρτητοι»

Κινούμενη άμμος» οι «ανεξάρτητοι»

Κινητικότητα παρατηρείται στους κόλπους των «ανεξάρτητων» βουλευτών με αλλαγή στάσης ή δεύτερες σκέψεις από ορισμένους εξ αυτών ως προς το αν θα ψηφίσουν ή όχι τον προτεινόμενο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ).

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, αν και αρχικά καταχωρήθηκαν στο «στρατόπεδο» του «ναι», εντούτοις ο Β. Οικονόμου και η Κατερίνα Μάρκου εκφράζουν επιφυλάξεις για την τελική τους στάση. Η ταλάντευση της Κ. Μάρκου αποδίδεται από πολλούς στην τοποθέτηση που έκανε για τον υποψήφιο της συγκυβέρνησης το Ποτάμι, με το

οποίο φλερτάρει εντόνως. Απ' την πλευρά του ο Β. Οικονόμου επέκρινε τα κομματικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας Δήμα και δήλωσε ότι θα αποφασίσει μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Αλλά και οι Γ. Κασαπίδης και Μ. Ιατρίδη «προσχώρησαν» στους αναποφάσιστους, όπου βρίσκονται και οι πρώην χρυσαυγίτες Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος, που δεν έχουν προσώρας αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους.

Αρνητικοί απέναντι στην εκλογή ΠτΔ απ' αυτή τη Βουλή είναι «ανεξάρτητοι» που διάκεινται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή και συνεργάζονται μαζί του, όπως οι Βουδούρης, Παραστατίδης, Τζάκρη, Μακρή, Γιαταγάνα, Τατσόπουλος, Ανδρουλάκης και Μπόλαρης.

Οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης και Γρ. Ψαριανός τοποθετούνται στο «στρατόπεδο» του «ναι», αν και διατηρούν επιφυλάξεις για το πρόσωπο του Στ. Δήμα. Μαζί τους στο «ναι» κατατάσσονται προσώρας οι Νταβρής, Αηδόνης, Μελάς, Γιοβανόπουλος και Κουράκος.

Κοντύτερα στο «ναι» φέρονται να είναι οι Β. Καπερνάρος και Β. Πολύδωρας.

Με χτεσινή «δραματική» ανακοίνωσή τους, πάντως, οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπ. Λυκούδη καλούν τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε «εθνική συνεννόηση», επισείοντας τον «κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης», που «είναι προ των πυλών». Επαναφέρουν την πρόταση για συμφωνία για διεξαγωγή εθνικών εκλογών εντός του 2015 και συναινετική εκλογή του νέου ΠτΔ.

Tags: εκλογήπρόεδρος της δημοκρατίαςανεξάρτητοι βουλευτές
Keywords
Τυχαία Θέματα