Ε ΕΛΜΕ Αθήνας: Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

15/3/13

Όχι στη συμμετοχή των Διευθυντών των σχολείων στα σεμινάρια για την αξιολόγηση.

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών, προχωρά στη διαδικασία γενίκευσης της «Αξιολόγησης

του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» (εγκύκλιος 30973/Γ1–5/3/2013) και για το σκοπό αυτό οργανώνει (Μάρτιος- Ιούνιος 2013) επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ είχε ταχθεί εναντίον της πιλοτικής εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων (Μάιος 2010) καλώντας:

· Τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της αποκαλούμενης «αυτοαξιολόγησης» των σχολικών μονάδων.

· Τους σχολικούς συμβούλους και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, να μην συμπράξουν στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.

Έκκληση που είχε συναντήσει την καθολική αποδοχή των συναδέλφων, καθώς κανένα σχολείο της ΕΛΜΕ δεν είχε συμμετάσχει στην εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης».

Ταυτόχρονα η ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ έχουν εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους με το σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, που αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εντείνει τις ταξικές ανισότητες, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίνει άλλοθι για απολύσεις-μισθολογική καθήλωση και επιβάλλει τη χειραγώγηση και την υποταγή.

Η ΕΛΜΕ επιβεβαιώνοντας την παλιότερη θέση της ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, την αντίθεσή της στο σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, αλλά και την αταλάντευτη θέλησή της να παρεμποδίσει την εφαρμογή τους στην πράξη, καλεί:

· τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη συμμετέχουν στα προαναφερθέντα επιμορφωτικά σεμινάρια.

· τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία, επικαιροποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις τους [2010].

· την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων με μαζική και συλλογική δράση.

Προς το σκοπό αυτό παρέχει στους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Νικολάου Σταμάτης Δάβος Γιώργος

================

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

15/3/13

Ανακοίνωση

Στις 21 Μαρτίου ξεκινάει τις εργασίες του το 35ο Συνέδριο της ΓΣΣΕ, μέσα σε συνθήκες βαθέματος της κρίσης, που συνοδεύεται από παρατεταμένη και άγρια επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σαν καλός κοινωνικός εταίρος της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, έβαλε πλάτη να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σήμερα, που υπάρχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη να κινηθεί η ΓΣΕΕ σε μια αγωνιστική κατεύθυνση και να απομονωθεί η συμβιβαστική, φιλοεργοδοτική, φιλοκυβερνητική γραμμή τής μέχρι τώρα πλειοψηφίας της, πληθαίνουν οι πληροφορίες για προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών και κρούσματα νοθείας και παρατυπιών στην εκλογή αντιπροσώπων.

Καλούμε τους γνήσιους εκπροσώπους των εργατών και των εργαζομένων στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να περιφρουρήσουν την δημοκρατική νομιμότητα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να μην επιτρέψουν την αλλοίωση των συσχετισμών, να συμβάλλουν ώστε να κινηθεί και η ΓΣΕΕ, με ταξική συνέπεια, στην πάλη για την ανάπτυξη ενός μαχητικού, πανεργατικού, παλλαϊκού κινήματος για την απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για να γίνουν οι εργαζόμενοι ιδιοκτήτες του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Νικολάου Σταμάτης Δάβος Γιώργος

========================

Ε΄ΕΛΜΕΑΘΗΝΑΣ 15/3/2013

Ανακοίνωση

σχετικά με το «πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας»

Το «πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας» [που υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΑΙΠΘΑ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ], αφορά στην πραγματοποίηση μαθητείας 6 μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, από απόφοιτους Τεχνικής εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης μαθητείας, οι νέοι και οι νέες θα απασχολούνται 5 ημέρες την εβδομάδα, με 6ωρη απασχόληση, ενώ δε θα παίρνουν μισθό, αλλά 300 ευρώ το μήνα με τη μορφή «υποτροφίας»[!]. Οι εργοδότες απαλλάσσονται και από το ασφάλιστρο, αφού το υπουργείο θα ασφαλίζει τους μαθητευόμενους μόνο για την περίπτωση «ατυχήματος»!

Δεν είναι τυχαίο που η «εκκίνηση» του προγράμματος συμπίπτει με τη συζήτηση γύρω από την περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού και τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για κατάργηση κάθε δέσμευσης ως προς το κατώτερο όριό του.

Το Υπουργείο Παιδείας, λοιπόν, αναθέτει στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ να αναλάβουν όλο το έργο της παραλαβής και εξέτασης των δικαιολογητικών, της ενημέρωσης των αποφοίτων, της παραλαβής των φύλλων διακοπής της μαθητείας, της ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος, της τήρηση των σχετικών αρχείων και της αποστολής των εγγράφων και των δικαιολογητικών στην ειδική Υπηρεσία και στο ΥΠΑΙΘΠΑ! Μετατρέπει, δηλαδή, τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και φορτώνει τα βάρη στους συναδέλφους.

· Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας γιατί μέσα από το πρόγραμμα μαθητείας

Νομιμοποιεί την ανασφάλιστη εργασία

Με την «υποτροφία» των 300 ευρώ φέρνει πιο κοντά τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ειδικά για τους νέους

· Θεωρούμε αδιανόητο και παράνομο να ζητείται από τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ να αναλάβουν το έργο της διεκπεραίωσης του εν λόγω προγράμματος.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Νικολάου Σταμάτης Δάβος Γιώργος

Tags: Ε ΕΛΜΕ Αθήναςαυτοαξιολόγησηπρόγραμμα μαθητείας
Keywords
Τυχαία Θέματα