Δυσοίωνη πρόβλεψη: Έως το 2025 θα χρειάζονται 1,2 τρις δολάρια για την καταπολέμιση της παχυσαρκίας

Άλλωστε η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο βασικές αιτίες για την παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων καρκίνου, καρδιοπαθειών, εμφραγμάτων και διαβήτη.

Σύμφωνα με τον οργανισμό τα βάρη θα σηκώσουν κυρίως οι ΗΠΑ (555 δισ. το χρόνο από τα 325 δισ. το χρόνο που πληρώνουν τώρα) εν μέρει και λόγω του υψηλού κόστους των ιατρικών υπηρεσιών (κατά κόρον ιδιωτικών) στην Αμερική. Στη Μεγάλη Βρετανία ο λογαριασμός θα φτάσει στα 31 δισ. ευρώ από 19 δισ. δολάρια.

Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν και τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για

ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία τότε τα ποσά γίνονται ιλλιγγιώδη καθώς οι ΗΠΑ θα κληθούν να πληρώσουν 4,2 τρισ. δολάρια, η Γερμανία 390 δισ. δολάρια, η Βραζιλία 251 δισ. δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο 237 δισ. δολάρια.

Μια εξήγηση, πάντως, για τα τεράστια ποσά είναι ότι για πρώτη φορά ο WOF υπολόγισε στα κόστη - ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας την Τετάρτη - όχι μόνο τους καρκίνους του διαβήτες και τις καρδιοπάθειες αλλά και τα προβλήματα στα πόδια.

Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι σε 8 χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων θα φτάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, αρκετοί εκ των οποίων θα καταλήξουν να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ή υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

παχυσαρκίαΠαγκόσμιος Οργανισμός κατά της Παχυσαρκίαςκαρδιοπάθειακαρκίνος Tweet Stickers: Υγεία
Keywords
Τυχαία Θέματα