ΔΟΕ: Λειτουργία ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου σικιαριδείου ιδρύματος Αμαρουσίου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Αρ. Πρωτ:1374 Αθήνα 27/9/2012

Προς
1. Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2. Δ.Σ. Σικιαρίδειου Ιδρύματος
3. Δήμαρχο Αμαρουσίου
Κοιν:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Λειτουργία Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη

του το έγγραφο με Α.Π.123/15-9-2012 του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, καλεί:
• Τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος να πάψει τις πιέσεις προς το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στους χώρους του ιδρύματος.
• Τη Διεύθυνση Β’ Αθήνας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Απαιτεί:
• Την άμεση καταβολή από τους αρμόδιους φορείς των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε να μην οδηγηθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα σε κλείσιμο.
• Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής να καταβάλλει άμεσα τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις (Κοινωνικό Λειτουργό, Σχολική Νοσηλεύτρια και ΕΒΠ).
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επίσης, ζητάει την άμεση συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες του Ε.Δ.Σ. Σικιαρίδειου.
Για τον εκπαιδευτικό κόσμο, το αυτονόητο είναι για άλλη μια φορά ζητούμενο:
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Η Ειδική Αγωγή όπως και όλη η εκπαίδευση θα πρέπει – επιτέλους – να εξαιρεθούν από τις περικοπές που επιβάλλουν τα μνημόνια και η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Η Ειδική Αγωγή χρειάζεται μόνο πράξεις και δράσεις και καθόλου λόγια και ευχολόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα