ΣΕΦΚ: Όλοι την Πέμπτη 27/9 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου οδηγούνται οι συλληφθέντες των απεργιακών συγκεντρώσεων

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,
τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777
email:
[email protected], www.sefk.gr
27/9/2012
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση του Κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για τη βίαιη επίθεση των μηχανισμών καταστολής στους διαδηλωτές με τοξικά, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και διώξεις ενάντια στην οργή του λαού που με τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση αντιστάθηκε στην ιμπεριαλιστική τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).
Καταγγέλλουμε την επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών το πρωί της Τετάρτης σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου», όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Κυνήγησαν τους διαδηλωτές στα γύρω στενά, πολλοί χτυπήθηκαν και πάνω από 20 άτομα οδηγήθηκαν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση απεργιακών προσυγκεντρώσεων σε Παγκράτι και Δάφνη. Το όργιο της καταστολής συνεχίστηκε και στο κέντρο με δεκάδες ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις. Το ίδιο απόγευμα και χωρίς καμία απολύτως αφορμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία Γαρδένια για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Τελικά, οι αστυνομικοί αποχώρησαν και ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου.
Η αστυνομική βαρβαρότητα σε γειτονιές της Αθήνας αποτελεί υλοποίηση της φασιστικής απόφασης του καθεστώτος να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, αλλά και πράξη τρομοκράτησης εγχειρημάτων, που αντιστέκονται στην πολιτική της φτώχειας, της γενικευμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης δημιουργώντας στις γειτονιές δομές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, όχι για τη διαχείριση της φτώχειας, αλλά για την ανατροπή της.
Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες
Να σταματήσει κάθε δίωξη
Όλοι την Πέμπτη 27/9 στις 3.00 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου οδηγούνται με κακουργηματικές κατηγορίες
Keywords
Τυχαία Θέματα