Διαμαρτυρία της Α ΕΛΜΕ Εβρου για την πρόσφατη ΚΥΑ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΈΒΡΟΥ Αλεξανδρούπολη, 2 - 4 - 2012
Μαργαρίτη Κουταβού 8 Αριθμός πρωτοκόλλου: 15
68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ. & FAX: 25510-22183
e-mail: [email protected]
blog: http://aelmeevr.blogspot.com/


ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία σχετικά με αμοιβές εκπαιδευτικών από ΕΣΠΑ»


Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η νέα ΚΥΑ (αριθμ. 22331/12- Φ.Ε.Κ. 673 Β/7-3-2012) που θέτει τα νέα όρια στις αμοιβές των εκπαιδευτικών από τα ΕΣΠΑ. Ορίζει ως νέο όριο το ποσόν των 300 ευρώ το μήνα (μεικτές αποδοχές), με αναδρομική ισχύ από πέρσι το Μάιο.
Αυτό σημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοι που εργάστηκαν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ από τον περσινό Μάιο δεν θα μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.
Προγράμματα όπως η επιμόρφωση Β΄ επιπέδου για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία τινάζεται την τελευταία στιγμή στον αέρα μετά την λογική άρνηση των επιμορφωτών να ολοκληρώσουν αυτά τα προγράμματα. Ο κόπος των χιλιάδων εκπαιδευτικών που τα παρακολουθούσαν όλη αυτή τη χρονιά πάει χαμένος.
Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την κοινή υπουργική απόφαση; Μήπως η εξοικονόμηση των χρημάτων που δεν θα μπορούν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν φέτος; Μήπως ο στόχος είναι η παραγκώνιση των εκπαιδευτικών ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην ανάθεση των έργων σε ιδιώτες και εταιρείες; (π.χ. πληροφορικής)
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ,
• γιατί είναι ανήθικο και απαράδεκτο το ίδιο το κράτος να εξαπατά τους εκπαιδευτικούς,
• γιατί θα πρέπει να στηριχτούν οι επιμορφωτικές δράσεις που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας,
• γιατί ναρκοθετούνται προγράμματα που στοχεύουν σε ευάλωτες κοινωνικές και πολιτισμικές ομάδες (πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων, πρόγραμμα για τους τσιγγανόπαιδες).
Keywords
Τυχαία Θέματα