Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα ταξί

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο περιλαμβάνει και την τροπολογία του Μάκη Βορίδη για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Ειδικότερα, από του 225 συνολικά βουλευτές που  ήταν παρόντες, οι 199 ψήφισαν «ΝΑΙ» για τα άρθρα 83 και 84 που ρυθμίζουν την διαμόρφωση των εδρών των ταξί και οι 26 «ΟΧΙ». Την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα

των ιδιωτικών ΚΤΕΟ ψήφισαν 192 ενώ 33 την καταψήφισαν.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές ήταν απόντες ενώ η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Γιάννη Ραγκούση ο οποίος με παλαιότερες δηλώσεις είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τις προωθούμενες διατάξεις για τα ταξί.

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υποχρεώθηκε να καταθέσει μια νέα αλλαγή στα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου, ύστερα από κοινή πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Με την τροποποίηση αυτή, οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν γίνονταν οι αλλαγές που πρότεινε, τότε οι βουλευτές του κόμματος θα καταψήφιζαν όλα τα άρθρα για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Keywords
Τυχαία Θέματα