Διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στην διαδικασία των αποσπάσεων και στην καταβολή του επιμισθίου και οδοιπορικών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την ιδιότητα των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να εκθέσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα του εξωτερικού και επιφέρουν απίστευτη ταλαιπωρία στους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειές τους αλλά και τις σχολικές μονάδες στις οποίες αυτοί ανήκουν.

Πρόκειται για τις επαναλαμβανόμενες, πλέον, καθυστερήσεις στην καταβολή των επιμισθίων. Οι αδικαιολόγητες -και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση- καθυστερήσεις στην καταβολή των επιμισθίων από τον Ιούνιο φέτος,

δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις τους. Σας παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας, με την δέουσα προσοχή και την ευαισθησία που αρμόζει και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν στο εξής περαιτέρω καθυστερήσεις στην καταβολή των επιμισθίων.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί, στο σύνολο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, η καταβολή των οδοιπορικών πρώτης μετάβασης του προηγούμενου σχολικού έτους.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η παρατεταμένη κωλυσιεργία του υπουργείου Παιδείας, στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών οδήγησαν τα αμιγή ελληνικά σχολεία στην Βόρεια Ρηνανία σε υποτυπώδη λειτουργία. Διανύσαμε ήδη ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου και στα Δημοτικά σχολεία τα κενά αγγίζουν μέχρι και το 50%. Βασικές ειδικότητες παραμένουν αστελέχωτες και με βάση το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί το Υπουργείο χάνονται αμέτρητες διδακτικές ώρες.

Εκπαιδευτικοί και γονείς αναρωτιούνται:

Γιατί καθυστέρησε η έκδοση των παρατάσεων και των αποσπάσεων στο εξωτερικό;

Γιατί δε δόθηκε η δυνατότητα παράτασης της απόσπασης των εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν, σύμφωνα με το Ν.4027/2011, για 1 έτος χωρίς επιμίσθιο έως την συμπλήρωση πενταετίας;

Γιατί καθυστέρησε η έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων;

Γιατί αποσπάσθηκαν κατ’ εξαίρεση εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό;

Γιατί καθυστερεί η Υπουργική Απόφαση Απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, εφόσον έχει κυρωθεί ο τελικός αξιολογικός πίνακας και έχει προχωρήσει η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών;

Κύριε Υπουργέ, για εμάς αξία έχει να μπορούμε με τη δράση μας να αναδείξουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αλλά και γενικότερα του εξωτερικού.

Για εμάς αξία έχει, να είναι στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς όλα τα σχολεία μας, έγκαιρα, πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Για εμάς αξία έχει, οι μαθητές μας να μπορούν να απολαύσουν το αγαθό της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης με συνέχεια και συνέπεια, με αντισταθμιστική αγωγή και με όλες τις υποστηρικτικές δομές όπως και τα ελληνόπουλα της πατρίδας μας και γιατί όχι ακόμη καλύτερα!

Για αυτό απαιτούμε:

Άμεση ολοκλήρωση όλων των αποσπάσεων εκπαιδευτικών τώρα.

Απόσπαση των εκπαιδευτικών για 5 έτη με επιμίσθιο και όχι για 3 έτη. Θεωρούμε πως και σε συνάρτηση με τους εκπαιδευτικούς, συζύγους κατοίκων του εξωτερικού, που λαμβάνουν παράταση απόσπασης πέραν της πενταετίας, τα σχολεία μας θα αποκτήσουν συνέχεια και δε θα ταλανίζονται, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των κενών στην έναρξη του διδακτικού έτους αλλά και αργότερα, καθότι θα υπάρχει ένα ελάχιστο κίνητρο για μεγαλύτερη παραμονή των εκπαιδευτικών.

Δημιουργία τμημάτων ένταξης, τμημάτων ολοημέρων, τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική δομή στα σχολεία μας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες. Τα έχουν ανάγκη οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους.

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του εξωτερικού με έμφαση στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων.

Έγκαιρη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Ελπίζουμε ότι, θα ανταποκριθείτε άμεσα στα αιτήματά μας, ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος

Χαραλάμπους Δημήτριος

Ο Γραμματέας

Βουδρισλής Νικόλαος

Σύλλογος ΠΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας
Keywords
Τυχαία Θέματα