ΔΑΚΕ – ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο, του Νεκτάριου Καζάνη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΔΑΚΕ – ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Αυτοί μας Αξιολογούν. Εμείς θα τους ανατρέψουμε. Το Σάββατο που πέρασε 29/09/2012 με τον πλέον αντιδημοκρατικό και αντισυναδελφικό τρόπο η ΔΑΚΕ μέσω των στελεχών της και του Προέδρου της ΟΛΜΕ διέλυσε την συνέλευση των Προέδρων
των ΕΛΜΕ και δεν επέτρεψε να συζητηθούν σοβαρά και άμεσα ζητήματα του κλάδου με πιο βαρύνοντα αυτή την στιγμή το θέμα της Αξιολόγησης που οδηγεί σε Απολύσεις κλείσιμο σχολείων και κατάργηση ειδικοτήτων ενώ είναι ο βασικός μοχλός παγώματος και μείωσης των μισθών.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις την Δευτέρα 1/10/2012 το Υπουργείο άδραξε την ευκαιρία και ξεκίνησε να στέλνει την εγκύκλιο για την αξιολόγηση στα σχολεία.

Βεβαίως δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός η απλά μια σύμπτωση.

Η ΔΑΚΕ μακρύ χέρι του υπουργείου στον χώρο τον εκπαιδευτικών μεθοδευμένα εδώ και καιρό προλειαίνει το έδαφος για να περάσει ο οδοστρωτήρας της Αξιολόγησης , σήμερα όμως παρά ποτέ αναδυκνείει το βαθύ αντιδραστικό της πρόσωπο και την αγαστή και βαθιά συνεργασία που έχει με το υπουργείο στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Ξεκίνησε λοιπόν η Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών με τις ευλογίες της ΔΑΚΕ.

Η συνταγή είναι γνωστή και την ακολουθούν κατά γράμμα και με επιστημονικό τρόπο.

Μας βλέπουν τους εκπαιδευτικούς σαν βατράχια που πρέπει να μαγειρέψουν. Έτσι λοιπόν αντί να μας πετάξουν στην κατσαρόλα με το βραστό νερό που θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του κλάδου μας σιγοψήνουν ξεκινώντας από το χλιαρό νερό της εγκυκλίου αυτής με σκοπό κάθε μέρα να ανεβάζουν την θερμοκρασία.

Στο τέλος βέβαια το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό για την κυβέρνηση και το υπουργείο , θα είναι η διάσπαση και ο κατακερματισμός του κλάδου με στόχο τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Ο μάγειρας που έβαλε μπρος λοιπόν αυτή την διαδικασία και θα μας προσφέρει στο πιάτο στον υπουργό είναι η ΔΑΚΕ και τα στελέχη της που φρόντισαν να διαλύσουν την συνέλευση των Προέδρων στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Δεν θα τούς κάνουμε το Χατήρι.

Ήδη πολλοί από τούς προέδρους των ΕΛΜΕ αντέδρασαν σε πρώτη φάση καταγγέλλοντας την απαράδεκτη στάση της ΔΑΚΕ να διαλύσει την συνέλευση των προέδρων.

Αυτό όμως πρέπει να είναι μόνο η αρχή .

Το Γάντι που πετάει η κυβέρνηση και το υπουργείο με την έναρξη της Αξιολόγησης κάτω από αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον υπόγειο τρόπο το Εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να το σηκώσει.

Σαν πρώτη απάντηση πρέπει να υπάρξει καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών στην συμπλήρωση των ερωτηματολογίων του Υπουργείου και καθολική άρνηση στην λήψη κλειδαρίθμων και όλων των σχετικών που περιγράφει η εγκύκλιος.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι μαζική ,από τα κάτω, με νέο γύρο συνελεύσεων σε όλη την Χώρα σε κάθε ΕΛΜΕ σε κάθε σύλλογο σε κάθε σχολείο.

Ώ

Keywords
Τυχαία Θέματα