Χάος στο Χονγκ Κονγκ

Tweet

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει μεγάλη διαδήλωση στην οποία το βασικό της αίτημα ήταν περισσότερη δημοκρατία. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές

συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης σήμερα Κυριακή. Η αστυνομία κινήθηκε βίαια κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν στην πόλη και διαδήλωναν. Να σημειώσουμε ότι η χρήση χημικών είναι εξαιρετικά σπάνια στο Χονγκ Κονγκ και τα οποία χημικά διαθέχτηκε η εκτενής χρήση σπρέι πιπεριού.

Ο αναβρασμός στην πόλη επικρατεί εδώ και μέρες με πρωτοστατούντες τους φοιτητές οι οποίοι μαζί με άλλους πολίτες κατασκήνωσαν στο κέντρο απαιτώντας περισσότερη δημοκρατία .

Με την επίθεση της αστυνομίας με χημικά και πιπέρη, προς στιγμήν η διαδήλωση σκορπίστηκε αλλά οι διαδηλωτές δεν άργησαν να επανέλθουν.

Το Πεκίνο έχει κηρύξει τη διαδήλωση "παράνομη". Να θυμίσουμε ότι η Κίνα ανέλαβε τη διοίκηση του Χονγκ Κονγκ το 1997 -το οποίο ήταν βρετανική αποικία-, συμφωνώντας στην πολιτική "μία χώρα δύο συστήματα".

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταρίψουν τα προστατευτικά οδοφράγματα της αστυνομίας ενώ πολλοί από αυτούς φορούσαν κράνη και κρατούσαν ομπρέλες για να προστατευθούν από τη ρήψη πιπεριού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 78 προσαγωγές εκ των οποίων όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι πλην τριών.

Tags: Χονγκ ΚονγκΧογκ Κογκ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα