Αρση της αδικίας που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής της ΠΕ από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της ΔΕ

''Ψήφισμα για την άρση της αδικίας που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της αντίστοιχης ειδικότητας''

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.

Δυστυχώς, ενώ έγιναν οι μεταθέσεις

της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιόδου 2013-2014 και δεν δόθηκαν οργανικές θέσεις για τις ειδικότητες, στη συνέχεια ανακοινώθηκαν και δόθηκαν θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά διεύθυνση εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα ανά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης για τις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το ΦΕΚ 1967/13-08-2013 τ.Β’. Υποτίθεται ότι οι μετατάξεις έγιναν για να λυθεί το πρόβλημα των υπεράριθμων και των εκπαιδευτικών που ήταν στη διάθεση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε νομό. Τελικά όχι μόνο δεν πήραν μετάταξη οι υπεράριθμοι και στη διάθεση εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, αλλά στην πλειονότητά τους πήραν μετάταξη οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οργανική θέση και μάλιστα εντός νομού με αποτέλεσμα να κάνουν ουσιαστικά βελτίωση θέσης και να μηδενίσουν τις πιθανότητες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι μόνο να πάρουν μετάθεση, αλλά και απόσπαση. Επίσης όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις μετατάξεις οδήγησαν και σε ενστάσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι θέσεις ουσιαστικά που έχουν καταλάβει οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τις μετατάξεις είναι οι θέσεις που με μέσο όρο 15 χρόνια αναμονής περιμέναμε όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να μετατεθούμε στους τόπους κατοικίας μας.

Υπογράψτε το ψήφισμα εδώ

eidpe.wordpress.com

Tags: ειδικότητεςΦυσική Αγωγήψήφισμαμετατάξεις εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα