Η Γερμανία λέει το τελευταίο αντίο «στο κορίτσι που δε γύρισε το κεφάλι του αλλού»

Με μεγάλη συγκίνηση πάνω από 1.000 άνθρωποι στην Γερμανία είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στην τουρκικής καταγωγής Τουγτσέ Αλμπαϊράκ, το κορίτσι που όταν είδε ομάδα ανδρών να παρενοχλούν δύο έφηβες σε τουαλέτες εστιατορίου, όχι μόνο δεν γύρισε το κεφάλι της αλλού, αλλά έδωσε και τη ζωή της τελικά για να τις προστατέψει.

Μετά την νεκρώσιμη τελετή, στην οποία παρέστησαν τοπικοί αξιωματούχοι ενώ κυμάτιζαν η τουρκική και η γερμανική σημαία, η σορός της Τουγτσέ αναμένεται να μεταφερθεί στη γενέτειρά της, το Μπαντ Ζόντεν-Ζαλμούνστερ, όπου και θα αποτεφρωθεί. Η κηδεία

της άτυχης 23χρονης μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 170.000 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί με αίτημα να αποδοθεί στο γενναίο κορίτσι το μεταλλείο του Ομοσπονδιακού Σταυρού του Τάγματος της Αξίας. Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ εξέφρασε «την απόλυτη συμφωνία» της καγκελαρίου με την πρόταση του Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ να τιμηθεί η νεαρή κοπέλα, αν και το συγκεκριμένο μεταλλείο δεν δίνεται μετά θάνατον.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν που στοίχισε τη ζωή στη νεαρή φοιτήτρια σημειώθηκε το βράδυ της 14ης προς τη 15η Νοεμβρίου σε ένα εστιατόριο McDonald’s στο Όφενμπαχ, προάστιο της Φρανκφούρτης. Η 23χρονη άκουσε δύο έφηβες να καλούν σε βοήθεια από τις τουαλέτες του εστιατορίου, όπου είχε επισκεφθεί με φίλους της κι έσπευσε να δει τι γίνεται.

Στις τουαλέτες μία ομάδα ανδρών παρενοχλούσε δύο κορίτσια 13 και 16 ετών, χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες να έχουν γίνει γνωστές, καθώς τα δύο κορίτσια παρουσιάστηκαν στην αστυνομία μόλις προχθές για να καταθέσουν. Η παρέμβαση της Τουγτσέ εξόργισε έναν από τους δράστες, ο οποίος της έστησε ενέδρα στο πάρκινγκ του εστιατορίου και την χτύπησε στο κεφάλι με ρόπαλο.

Το κορίτσι νοσηλευόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες, και την ημέρα των 23ων γενεθλίων της, αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα υποστήριξης καθώς οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια της ότι εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα «επιστροφής» της.

Πηγή: tvxs.gr

Tags: Γερμανία
Keywords
Τυχαία Θέματα