Απόπειρα μαζικών δολοφονιών στον Καναδά

Απόπειρα μαζικών δολοφονιών από μία ομάδα ατόμων που σκόπευε να ανοίξει πυρ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα σε εμπορικό κέντρο του Καναδά απέτρεψε η αστυνομία της χώρας. Τα σχέδιά τους αποτράπηκαν αφού οι αρχές δέχτηκαν πληροφορίες από ανώνυμη πηγή, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Πίτερ Μακέι.
Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος 2 ατόμων για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη φόνου, ενώ ελεύθερο αφέθηκε ένα τρίτο άτομο. Ένας ακόμα νεαρός που

φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα με τις αρχές η ομάδα των νεαρών σκόπευε να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.
«Η επίθεση δεν φαίνεται να είχε πολιτισμικά κίνητρα και ως εκ τούτου δεν θεωρούμε ότι συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια», διευκρίνισε ο Μακέι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας 20χρονος και μια 23χρονη Αμερικανίδα, που πιστεύεται ότι είχαν επικοινωνία μέσω διαδικτύου, φέρεται ότι ήταν οι εγκέφαλοι του σχεδίου.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι η Λίντσεϊ Κάνθα Σουβάναραθ, 23 ετών και ο Ράνταλ Στίβεν Σέπερντ, 20 ετών, πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη. Και οι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές ερευνούσαν τον θάνατο ενός 19χρονου νεαρού με αποτέλεσμα τα στοιχεία να τους οδηγήσουν στον Σέπερντ και τη Σουβάναρθ. «Τρεις μεγάλες καραμπίνες κατασχέθηκαν στην κατοικία όπου βρέθηκε νεκρός ο 19χρονος νεαρός», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας, Μπράιαν Μπρέναν. Καναδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 19χρονος Τζέιμς Γκαμπλ βρέθηκε νεκρός με τραύματα τα οποία φαίνεται πως προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία αυτά.

Tags: Καναδάςδολοφονίεςαστυνομίασυλλήψεις
Keywords
Τυχαία Θέματα