3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους 90 τα κενά στη Γενική, 80 στην Ειδική Εκπαίδευση και 426 ώρες στα Μουσικά Σχολεία της Αττικής

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Ενημέρωση για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής

3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους 90 τα κενά στη Γενική, 80 στην Ειδική Εκπαίδευση και 426 ώρες στα Μουσικά Σχολεία της Αττικής

Προς την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Αττικής, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της

Αττικής

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όπως σας έχουμε ανακοινώσει, με ενημερωτικά δελτία για τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής θα γνωστοποιούμε όλα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου, όπου λειτουργούμε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και στα πλαίσια των αποφάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, ενάντια σε κάθε λογική συνδιαχείρισης και συνδιαλλαγής με τη διοίκηση, αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Και επειδή όλη η συνδικαλιστική δράση πρέπει και μπορεί να περνάει αποκλειστικά μέσα από τα σωματεία, επειδή είμαστε απολύτως εχθρικοί στον παραγοντισμό και την πελατοκρατία, επαναλαμβάνουμε ότι παρακαλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πρώτα στην ΕΛΜΕ στην οποία ανήκουν και μέσω αυτής στους αιρετούς.
Η δεύτερη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/2/2015, με την παλιά σύνθεση, αφού το Υπ. Παιδείας δεν έχει ακόμη δρομολογήσει την αλλαγή των Περιφερειακών Διευθυντών. Στη συνεδρίαση αυτή ενεκρίθη η απόδοση δεύτερης ειδικότητας ΤΕ16 σε 27 εκπαιδευτικούς που είχαν κάνει αίτηση, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Υπ. Παιδείας και εφ’ όσον τα περισσότερα ΑΠΥΣΔΕ της χώρας [ενδεικτικά Ηπείρου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, κλπ] είχαν εγκρίνει την ειδικότητα ΤΕ16 [απόφοιτοι Ωδείων].
Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι τα κενά που επισήμως καταγράφονται στην Αττική, μόνο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι 48 ολόκληρα και 30 μειωμένου ωραρίου στη γενική εκπαίδευση, 59 ολόκληρα και 21 μειωμένου ωραρίου στην ειδική εκπαίδευση και 426 ώρες μουσικής στα Μουσικά σχολεία της περιφέρειας.
Για τα κενά αυτά έχει ενημερωθεί επίσημα η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας, σε σύσκεψη που η ίδια συγκάλεσε με τους περιφερειακούς διευθυντές όλης της χώρας στις 12/2/2015. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κενά που δίνονται από τις διευθύνσεις είναι πάντοτε λιγότερα από τα πραγματικά, αφού με το ξεζούμισμα των υπηρετούντων εκπαιδευτικών που αναγκάζονται να υπηρετούν σε 3 και 4 σχολεία, με αυθαίρετες επεμβάσεις στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων, ακόμη και με καταστρατήγηση των παρόντων νόμων [κατάργηση του δεύτερου καθηγητή στα εργαστήρια όπου προβλέπεται από τον αριθμό των μαθητών, αφαίρεση των ωρών των υπευθύνων εργαστηρίων κλπ], ώστε να καλύπτονται τα εμφανιζόμενα κενά «εκ των ενόντων».
Επομένως περιμένουμε τις αμέσως επόμενες λίγες μέρες να καλύψει το Υπουργείο τα κενά αυτά, με προσλήψεις αναπληρωτών ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ, χωρίς κωλυσιεργίες και προσχήματα περί έλλειψης πιστώσεων, που έχουμε κουραστεί να υφιστάμεθα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Αιρετή Εκπρόσωπος Αγγελική Φατούρου, 6974438720, [email protected]
Ο αναπληρωτής αιρετός Χρήστος Κάτσικας, 6945892700, [email protected]
Ενημερωτικό 2, ΑΘΗΝΑ, 14/2/2015

Tags: Αγγελική ΦατούρουΧρήστος ΚάτσικαςΑΠΥΣΔΕενημερωτικό
Keywords
Τυχαία Θέματα