Αποκλειστικό: Κι άλλα ζητάει από το Νίκο Ρωμανό ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα βέβαια στο Protagon, το καλό αυτό site, εμείς όμως στο efsyn.gr το έχουμε ήδη στην κατοχή μας. Και το βγάζουμε πρώτοι. Αποτελεί τη συνέχεια του περίφημου κειμένου του αρθρογράφου με τίτλο «Ο Ρωμανός δεν είπε το κυριότερο». Ιδού λοιπόν αποκωδικοποιημένα τα 10 πιο χαρακτηριστικά απ' όσα ζητάει τώρα ο κ.Πετρουλάκης από τον Νίκο Ρωμανό.

1. Εκτός από «μία δημόσια δέσμευση τιμής απέναντι στην κοινωνία», να κάνει και άλλη μία απέναντι στην αστυνομία.
2. Να δηλώσει ρητώς αν συμφωνεί με το mail της Τρόικας.
3. Να διαβάσει τα άπαντα Πάσχου Μανδραβέλη. Να απαγγείλει Στέλιο Ράμφο.
4. Να αποκηρύξει το photoshop. Των περιοδικών ποικίλης ύλης με τις φωτογραφίες από τη Μύκοοονο εννοεί, όχι εκείνου στο ΑΤΤ Βελβεντού.
5. Να δηλώσει τη στήριξή του στην Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, την κίνηση της «Κεντροαριστεράς των 58» και τον... μεταρρυθμιστή Γρηγόρη Ψαριανό.
6. Να μας δείξει το σακίδιό του, τι περιέχει μέσα. Ποτάμι;
7. «Να μεγαλώσει, να σπουδάσει, να ωριμάσει και να καταλάβει μόνος του τα λάθη του». Αυτό το έγραψε ήδη ο Ανδρέας Πετρουλάκης στον επίλογο του άρθρου του, το επαναλαμβάνει και τώρα όμως επειδή του άρεσε.
8. Να κάνει τελικά δήλωση μετανοίας ο Νίκος! Αλλάξαμε γνώμη. Όπως έλεγε και ο Γκράουτσο Μαρξ, «αυτές είναι οι αρχές μου, αν δεν σας αρέσουν, έχω κι άλλες».
9. Να κάνει επιπλέον μία δήλωση του Νόμου 105 πως θέλει τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και πως του αρέσουν οι λευκές νύχες στο κέντρο της πόλης με τον «πεζόδρομο της Ερμού να κατακλύζεται από χαρούμενους καταναλωτές».
10. Να πει ο Νίκος Ρωμανός το... κυριότερο. (σ.σ.: Υπενθυμίζουμε, ο τίτλος του προηγούμενου άρθρου ήταν «Ο Ρωμανός δεν είπε το κυριότερο»). Ε, ας το πει επιτέλους.

Μόλις απαντήσει σε αυτά ο Νίκος Ρωμανός, θα του παρουσιάσει άλλα 10 σημεία που έχει έτοιμα ο Ανδρέας Πετρουλάκης.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: ΠετρουλάκηςΡωμανός
Keywords
Τυχαία Θέματα