«Αποδέχεται η Συρία» τη ρωσική πρόταση για έλεγχο των χημικών όπλων

Tweet

Η Δαμασκός έκανε δεκτή την ρωσική πρόταση στα πλαίσια της οποίας το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα τεθεί υπό διεθνή έλεγχο, ώστε να αποφευχθεί πιθανό χτύπημα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό γύρο συζητήσεων με τον Ρώσο Υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χθες και μας έκανε μια πρόταση που σχετίζεται με τα χημικά όπλα. Το απόγευμα συμφωνήσαμε με την ρωσική πρωτοβουλία» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στη Δούμα, τη ρωσική κάτω βουλή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η Συρία συναίνεσε στην ρωσική πρόταση επειδή κάτι τέτοιο θα εξουδετέρωνε τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.

Προηγουμένως, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπαγωγή του χημικού οπλαστασίου της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.

Δεσμευόμενος προς τους δημοσιογράφους ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα παραουσιαστεί προς τη διεθνή κοινότητα σύντομα, ο Λαβρόφ υποστήριξε νωρίτερα ότι η χθεσινή πρόταση δεν ήταν αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κατόπιν επαφών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΕΘΝΟΣ

Tags: Συρία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα