Εγγραφές φοιτητών με... απολύσεις εργαζομένων!

Tweet

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει καλά-καλά το νέο ακαδημαϊκό έτος, και η κυβέρνηση, με τις προσταγές της τρόικας, επιχειρεί ένα ακόμη πλήγμα στην καρδία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη λεγόμενη ενδοπανεπιστημιακή κινητικότητα-διαθεσιμότητα σε διοικητικούς ή, ειλικρινώς, σωρεία απολύσεις που θα μετατρέψουν τις δομές των πανεπιστημίων σε κουφάρια και την εξυπηρέτηση των φοιτητών στο πιο σύντομο ανέκδοτο.

Έχοντας βάλει μπροστά τις λεγόμενες «μεταρρυθμιστικές της μηχανές»,

η κυβέρνηση παρεμβαίνει αλλεπάλληλα την τελευταία μνημονιακή τριετία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Νόμοι Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλου, Σχέδιο «Αθηνά», ενίσχυση των κολλεγίων, αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις σχολές κλπ, κλπ. Και όμως δεν της αρκούν! Η νέα ισοπεδωτική παρέμβαση και για τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια όπως και για τους φοιτητές, τιτλοφορείται «κινητικότητα». Αυτή θα διασφαλίσει, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων και την αρμονική και ορθολογική αναδιανομή των εργαζόμενων. Φυσικά το έργο είναι πολύ πρόσφατο για να το ξεχάσουμε. Τον ίδιο ακριβώς τίτλο φέρει και το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων με τις συνακόλουθες απολύσεις ή την αλλαγή χαρακτήρα των νοσοκομείων και τη μεταφορά τους, που καθιστά τις δομές της υγείας απροσπέλαστες. Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα πιο χυδαία ψέματα για να πείσει τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη. Ξεκινάει με τον αισιόδοξο και καλόβουλο ισχυρισμό πως «δεν θα γίνει καμία απόλυση» και πως «πρόκειται μόνο για εξορθολογισμό» και κλιμακώνει, όποτε ζορίζει το πράγμα, αναρτώντας στα τηλεοπτικά κανάλια πίνακες σύγκρισης προσωπικού ενός ΑΕΙ με το υπουργείο, και φυσικά του ΑΕΙ είναι πάντα αδικαιολόγητα περισσότεροι... Λες και το υπουργείο εξυπηρετεί καθημερινά, όπως οι γραμματείες των πανεπιστημίων, δεκάδες εκατοντάδες φοιτητές για δεκάδες υποθέσεις που χρειάζονται συνεχή επίβλεψη.

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο μια σειρά ΑΕΙ της χώρας και όλα τα ΤΕΙ αναστέλλουν τη λειτουργία τους,δείχνοντας έτσι την αντίστασή τους στη συνεχιζόμενη οικονομική υποβάθμισή τους και τις απολύσεις των εργαζομένων! Η πολιτική των μνημονίων εξακολουθεί να υποβαθμίζει όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής των φτωχών-λαϊκών στρωμάτων. Κάθε μέρα προστίθενται και άλλοι στις στρατιές των ανέργων, κάθε μέρα χιλιάδες οικογένειες περνάνε τα όρια της φτώχειας και οδηγούνται στην εξαθλίωση, και η κυβερνητική πολιτική το μόνο που κάνει είναι να τα ξορκίζει διακηρυκτικά και να εξαπατά με το θεόσταλτο πρωτογενές πλεόνασμα... Είναι η ώρα που φοιτητές και φοιτήτριες πρέπει να δείξουν την πιο ολόπλευρη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια. Να εισχωρήσουν δυναμικά στις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και να τις αναζωογονήσουν με την άποψή τους και τη δράση τους. Να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και να συνδεθούν με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα υπερασπίζοντας το ίδιο το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και τη ζωή!

Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στα πανεπιστήμια!
Όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!
Κοινός αγώνας φοιτητών - εργαζόμενων - καθηγητών!

http://poreia.net/

Tags: εγγραφές φοιτητώναπολύσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα