Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών της 2ης ΕΠΑΣ Λάρισας

Ανακοινώσεις

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 2ΗΣ ΕΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με την πρόσφατη κατάθεση προς ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καταργούνται οι τομείς Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Επαγγελματικών Λυκείων και 8 ειδικότητες των ΕΠΑΣ.

Στη 2η ΕΠΑΣ Λάρισας καταργούνται οι ειδικότητες Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Αργυροχρυσοχοΐας, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Φυσικοθεραπευτών. Ειδικότητες

που έχουν ιδιαίτερη προτίμηση από τους μαθητές, διότι δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, της 2ηςΕΠΑΣ Λάρισας, θα βρεθούμε σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

Διοριστήκαμε με διαφανείς αξιοκρατικές διαδικασίες είτε με γραπτό ΑΣΕΠ, είτε από τους πίνακες αναπληρωτών του 30-μηνου, αφού πρώτα διακτινιστήκαμε σε όλη την Ελλάδα για να καλύψουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Τώρα απολυόμαστε!

Εμείς εκπαιδευτικοί με πλήρες ωράριο, που είχαμε την τύχη να είμαστε σε ειδικότητες που επιλέγουν μεν πολλοί μαθητές, αλλά την ατυχία να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι ειδικότητες αυτές, για την Ιδιωτική Τεχνική Εκπαίδευση.

Μήπως είμαστε επίορκοι, διεφθαρμένοι, περιττοί, αργόσχολοι και δεν το γνωρίζουμε;

Εμείς λοιπόν επιβαρύνουμε το Δημόσιο Προϋπολογισμό;

Απαιτούμε τη σχέση του μόνιμου εκπαιδευτικού που αξιοκρατικά κατακτήσαμε. Είναι εγκληματικό και άδικο να μας αποκεφαλίζετε και να ζητάτε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας τον Σεπτέμβριο, ως «ωρομίσθιοι κατά προτεραιότητα».

Έλεος , Ντροπή.

Ζητάμε την συμπαράσταση των πολιτών της Λάρισας, των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Tags: 2η ΕΠΑΣ Λάρισαςαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα