«Ανάλγητη πολιτική» απέναντι σε εκατοντάδες αναπληρωτές

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24/7/2012
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Ανάλγητη πολιτική» απέναντι σε εκατοντάδες αναπληρωτές
Δικαίωμα όλων να υποβάλουν αιτήσεις πρόσληψης, μόνιμη και σταθερή δουλειά, παροχές στους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς ζητούν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ
Η απαράδεκτη προσπάθεια να τιμωρηθούν οι εκπαιδευτικοί που αδυνατούσαν λόγω οικονομικής πίεσης να δεχτούν πέρσι τις τοποθετήσεις τους, βρίσκεται στο
στόχαστρο της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή της ζητά να μην ισχύσει η απαγόρευση στους παραπάνω εκπαιδευτικούς να υποβάλουν φέτος αιτήσεις, να γίνουν διορισμοί σύμφωνα με τις ανάγκες και να εξασφαλιστούν μέτρα ανακούφισης των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει τα εξής:
«Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας πιστά, την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με την εγκύκλιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων αποκλείει από τους φετινούς πίνακες τους εκπαιδευτικούς, που για οποιοδήποτε λόγο αρνήθηκαν την περσινή τους τοποθέτηση ή παραιτήθηκαν στα μέσα της χρονιάς από τη θέση τους.
Στην 8η σελίδα της εγκυκλίου αναφέρεται ξεκάθαρα: \"Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους\".
Ενεργοποιεί έτσι το Υπουργείο τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 17 περ α. του Ν.3966/2011 ΦΕΚ118Α και με βάση αυτές έχει καταρτίσει τους πίνακες της \"τιμωρίας\". Σε αυτούς τους πίνακες υπάγονται πάνω από 500 συνάδελφοι, που εξαιτίας των μισθών πείνας, και των τεράστιων εξόδων διαβίωσης δεν κατάφεραν να δεχθούν τις τοποθετήσεις ή δεν άντεξαν τα έξοδα και παραιτήθηκαν».
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει πως η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης καθορίζει ότι έτσι πρέπει να τιμωρήσουν για μια ολόκληρη σχολική χρονιά αναπληρωτές που δεν τα έβγαζαν πέρα, «την ώρα που τους έχουν καταντήσει (μαζί και πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς) να πληρώνουν για να μπουν στην τάξη, να επιβαρύνουν τις οικογένειές τους για μία θέση στην εκπαίδευση, την ίδια ώρα στην ουσία τους διώχνουν από τα σχολεία.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας της χώρας να πάρουν θέση, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν:
Να μην ισχύσει η απαράδεκτη αυτή παράγραφος της εγκυκλίου και να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός να κάνει κανονικά την αίτησή του.
Να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλε
Keywords
Τυχαία Θέματα