Αλληλεγγύη στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλύμνου "Η Πρόοδος"

Η Δημόσια Υγεία, μαζί με τη Δημόσια Εκπαίδευση βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μάτι του δημοσιονομικού κυκλώνα, στον οποίο οι ταχυδακτυλουργοί των τραπεζών και η ξεπουλημένη πολιτική ηγεσία έβαλαν τη χώρα για να την ξεκοκαλίσουν.

Κάθε τι δημόσιο, κάθε τι δηλαδή που υπηρετεί την κοινωνική πρόνοια, βαφτίστηκε αναχρονιστικό και ασύμφορο.

Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας, η εφταετία των μνημονίων σήμανε δραματική μείωση των πιστώσεων σε σημείο να στερούνται τα δημόσια νοσοκομεία ακόμη

και το αναισθητικό, το βαμβάκι, τις σύριγγες. Απόλυτη εξαθλίωση!

Το προσωπικό μειώθηκε δραματικά, σε σημείο εξουθένωσης του βασικού ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού ενώ οι βοηθητικές υπηρεσίες γραμματείας, υπολειτουργούν και ο τομέας της καθαριότητας δόθηκε σε ιδιωτικές εταιρίες κακοπληρωμένων ή απλήρωτων μικροσυμβασιούχων.

Νοσοκομεία υποβαθμίστηκαν, κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία έβαλαν λουκέτο. Επιπλέον η έλλειψη βασικών φαρμάκων, η υπερτιμολόγησή τους και η αντικατάστασή τους με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα έχουν τη δική τους αρνητική συμβολή στη δημόσια υγεία.

Παράλληλα η ανεργία και η ανασφάλιστη απασχόληση άφησαν χιλιάδες ανθρώπους στο περιθώριο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καταλήγοντας σε τοκετούς χωρίς κανένα προγεννητικό έλεγχο, δραματική μείωση των παιδικών εμβολιασμών, εγκατάλειψη των χρόνιων παθήσεων.

Την ίδια στιγμή βέβαια καλά κρατεί ένας χορός δισεκατομμυρίων μέσα από σκάνδαλα προμηθειών.

Δεν υπήρξε χώρα από την οποία να πέρασε το ΔΝΤ και να μη μείωσε δραματικά το προσδόκιμο ζωής μέσα σε λίγα χρόνια.

Μέσα σ΄αυτή την άθλια κατάσταση μεθοδευμένης απαξίας του αγαθού της Δημόσιας Υγείας, η ανθρωπιά και η κοινωνική ευαισθησία δίνουν μάχες για τη ζωή και την αξιοπρεπή περίθαλψη.

Το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, μαζί και με άλλα αντίστοιχα κοινωνικά ιατρεία σε όλη τη χώρα, λειτουργεί σε απόλυτα εθελοντική βάση, χωρίς καμία χρηματική επιχορήγηση από κανένα, στη βάση της λαϊκής αλληλεγγύης, από το 2011.

Περιθάλπει σε πρωτοβάθμιο επίπεδο χιλιάδες ανασφάλιστους ανθρώπους και δίνει ένα μεγάλο αγώνα και για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη των κοινωνικά απόκληρων.

Η εκχώρηση του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, δεν φέρνει μόνο τη ληστρική καταπάτηση μιας τεράστιας έκτασης γης στην κακοπαθημένη Αττική, τη μεγάλη οικονομική αιμορραγία για έργα υποδομής που συνοδεύουν την εκχώρηση, την κατεδάφιση τεράστιων πρόσφατων έργων - Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αμαξοστασίων κλπ - αλλά και το κλείσιμο δομών λαϊκής αλληλεγγύης όπως το ΜΚΙΕ.

Το τελεσίγραφο που έστειλε η κυβέρνηση, μαζί με το σημερινό κόψιμο του ρεύματος στο κοινωνικό ιατρείο πρέπει να αφυπνίσει και να συσπειρώσει τη λαϊκή συμπαράσταση.

Καταγγέλλουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τον κυνισμό απέναντι στο ΜΚΙΕΣτηρίζουμε τη Λαϊκή Αλληλεγγύη και κάθε προσπάθεια συλλογικής απάντησης στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες ζωές μας.ψήφισμαμητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο ΕλληνικούΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Η ΠΡΟΟΔΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα