Μαχητής από μωρό μικρός Βολιώτης που πάσχει από λευχαιμία - Βοήθεια ζητά η οικογένειά του

Το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής από την ηλικία των οκτώ μόλις μηνών γνώρισε ο μικρούλης Βολιώτης Αγγελος - Χρήστος. Διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και έδωσε αγώνα για να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Κι όπως φάνηκε ο μικρός αγωνιστής βγήκε νικητής αφού κατάφερε να κάνει μεταμόσχευση και να ξεπεράσει το πρόβλημα, πλην όμως χρήζει διαρκούς ιατρικής παρακολούθησης για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οι γονείς του, άνεργοι και οι δύο, αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των ειδικών ιατρικών εξετάσεων που απαιτούνται για την παρακολούθηση της υγείας του 2,5

ετών σήμερα Αγγελου - Χρήστου, ενώ τα έξοδα της μετάβασης ανά δεκαπενθήμερο και παραμονής στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθείται από γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», είναι δυσβάστακτο.

Οι περιπέτειες του Αγγελου - Χρήστου ξεκίνησαν σε ηλικία οκτώ μηνών. Στις 29 Ιανουαρίου 2017 διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Μέσα στην ατυχία του ο μικρός Αγγελος - Χρήστος ήταν τυχερός. Συμβατή δότρια ήταν η πιο μικρή αδερφή του.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της θεράπουσας ιατρού της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του «Αγία Σοφία», «ο ανοσοφαινότυπος ήταν συμβατός με ΟΜΛ-Μ5 κατά FAB, ο καρυότυπος ήταν 47,ΧΥ, +8 (20) και ο μοριακός έλεγχος ανέδειξε την παρουσία μετάλλαξης του γονιδίου MLL. Οι όρχεις παρουσίαζαν διήθηση από τη νόσο και ο ασθενής υποβλήθηκε σε ορχεκτομή στις 21 Απριλίου 2017. Ελαβε θεραπεία βάσει του πρωτοκόλλου ΑΜL- BFM 2012 και λόγω του υψηλού κινδύνου υποβλήθηκε σε αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών από την απόλυτα HLA ιστοσυμβατή αδερφή του στις 6 Ιουνίου 2017. Εκτοτε είναι ελεύθερος νόσου με πλήρη χίμαιρα δότη, με φυσιολογικό καρυότυπο και δεν ανιχνεύεται η αναδιάταξη του MLL. Είναι σε καλή κλινική κατάσταση, λαμβάνει προφυλακτική αντιβιοτική αγωγή και παρακολουθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό ιατρείο της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Αγία Σοφία».

Σήμερα, ο μικρούλης είναι 2,5 ετών και συνεχίζει να παρακολουθείται. Ωστόσο για την παρακολούθηση της υγείας του απαιτούνται ειδικές εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν σε ιδιωτικό ιατρείο τρεις εξετάσεις αξίας 1.800 ευρώ που οι γονείς αδυνατούν να παραλάβουν προκειμένου να τις δώσουν στο γιατρό γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Λόγω ανεργίας δεν μπορούν να καλύψουν καν τα έξοδα μετάβασης στην Αθήνα.

Για τον Αγγελο - Χρήστο έχει βγει προνοιακό επίδομα ύψους 300 ευρώ το δίμηνο, το οποίο όμως δεν φθάνει για να καλύπτεται το κόστος των εξετάσεων (μυελογραφήματα).

Οι γονείς ζητούν οικονομική βοήθεια από όποιον και με ό,τι ποσό μπορεί, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την παραλαβή των εξετάσεων αλλά και για να μπορέσει η οικογένεια να μεταβεί στην Αθήνα.

Οποιος μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει είτε τηλεφωνώντας στη μητέρα (Κωνσταντίνα 6974084160) είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού (IBAN GR2001710130006013140460636).

Πηγή: taxydromos.gr

λευχαιμίαμωρόβρέφοςΒόλος
Keywords
Τυχαία Θέματα