Αλέκτωρ - Αδιόριστοι Πανεπιστημιακοί: Εκτίμηση των εξελίξεων και κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση

Tweet

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ελευθερία Τσακανίκα6972880385Δημήτρης Φιλιππής6973828257www.lecture.jimdo.comemail: [email protected]/09/ 2013

Η δρομολόγηση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της διαδικασίας τοποθέτησης των 402 μελών ΔΕΠ αποτελεί ένα θετικό βήμα στην ικανοποίησή του κύριου αιτήματος της πρωτοβουλίας A-λέκτωρ, στόχος της οποίας παραμένει η ολοκλήρωση όλων των αδικαιολόγητα και παράτυπα καθυστερούμενων - έως και σχεδόν τέσσερα χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις

- διορισμών των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των συστηματικών και επίμονων προσπαθειών της πρωτοβουλίας, καθώς και των συλλογικών αγώνων με τους συγγενείς κλάδους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που στην παρούσα συγκυρία είναι αποδέκτες της επιθετικής πολιτικής λιτότητας.

Ωστόσο, το προαναφερθέν θετικό βήμα παραμένει "μετέωρο" όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που θα επιτρέψουν στους 402 συναδέλφους να είναι παρόντες στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου το εξάμηνο που έχει ήδη ξεκινήσει. Επιπλέον, όσο κι αν το βήμα αυτό –όταν και εφόσον ολοκληρωθεί- κινείται προς την σωστή κατεύθυνση απέχουμε πολύ από το να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας όσο τα συναρμόδια υπουργεία αρνούνται να παράσχουν ένα αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του διορισμού και των υπόλοιπων 350 συναδέλφων που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας.

Η αντιεκπαιδευτική στάσητης πολιτικής ηγεσίας απέναντι στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση - τα περισσότερα από τα οποία η ίδια η πολιτική ηγεσία έχει δημιουργήσει - επιβεβαιώνεται περίτρανα και από την πρόσφατη επίθεση στο διοικητικό προσωπικό των ιδρυμάτων, συντελώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην ανεπαρκή λειτουργία τους και με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση τους.

Για τους υπό πολυετή αναμονή τοποθέτησης πανεπιστημιακούς, που έχουμε βιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την προσωπική και επαγγελματική απαξίωση -από την πλευρά της πολιτείας-, κάθε νέο χτύπημα εναντίον των ιδρυμάτων μας, του προσωπικού ή των φοιτητών μας, μας αφορά απόλυτα. Η εμπειρία δεν μας επιτρέπει καμία αυταπάτη. Σήμερα είναι οι συνάδελφοι διοικητικοί υπάλληλοι, αύριο θα είμαστε εμείς. Οι φήμες άλλωστε περί μείωσης του αριθμού των τμημάτων ή/και του αριθμού των μελών ΔΕΠ κατά ~40% οργιάζουν. Και όσο ιλαροτραγικό κι αν ακούγεται να τεθούμε σε διαθεσιμότητα ή και να απολυθούμε έπειτα από 3-4 χρόνια αναμονής διορισμού, κανείς δυστυχώς δεν θα εκπλαγεί από μία τέτοια εξέλιξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Πρωτοβουλία Α-λέκτωρ καλεί τα μέλη της σε διαρκή επαγρύπνηση μέχρι την ολοκλήρωση του διορισμού και του τελευταίου από εμάς καθώς και την κλιμάκωση των πιέσεων και των αγώνων σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων αλλά και τους φοιτητές προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε την συστηματική προσπάθεια αποσάθρωσης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στα πλαίσια αυτά η συντονιστική της Πρωτοβουλίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 18/9. Γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε η ΓΣ να γίνει ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για τους χώρους και την ώρα της συνέλευσης θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση. Η συμμετοχή όλων των μελών στη Γενική Συνέλευση είναι άκρως απαραίτητη.

Η συντονιστική επιτροπή

Στ. Γκιάλης
Επίκουρος Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ε. Ζέη

Επίκουρος καθηγήτρια

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δ. Κανάκης

Λέκτορας

ΔΠΘ

Β. Κατσαρδή

Λέκτορας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μ. Μαλούτα
Λέκτορας
Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ε. Μαμάτας

Λέκτορας

Πανεπιστήμιο

Μακεδονίας

Έ. Παπαλεξίου

Λέκτορας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Π. Πούλος
Λέκτορας
ΕΚΠΑ

Μ. Σταυράκης
Λέκτορας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Β. Τραχανά
Επίκουρος Καθηγήτρια
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ε. Τσακανίκα-Θεοχάρη
Λέκτορας
ΕΜΠ

Δ. Φιλιππής
Λέκτορας
ΕΑΠ

Μ. Χατζάκη
Λέκτορας
ΕΚΠΑ

Tags: Αλέκτωραδιόριστοι Πανεπιστημιακοί Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα