Λευκάδα: Χαιρετισμός για τη νέα σχολική χρονιά προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

Tweet

Χαιρετισμός για τη νέα σχολική χρονιά

προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

ΕΛΜΕ ΛευκάδαςΣύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ΛευκάδαςΈνωση Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας

Αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Η ΕΛΜΕ Λευκάδας, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η Ένωση Συλλόγων Γονέων κ΄ κηδεμόνων σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε μια

καλή εκπαιδευτική και δημιουργική σχολική χρονιά.

Τους τρεις μήνες που ήταν κλειστά τα σχολεία η κυβέρνηση –Τρόικα προχώρησε σε διαθεσιμότητες- απολύσεις εκπαιδευτικών- σχολικών φυλάκων και σχολικών τροχονόμων.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε καταργήσεις –συγχωνεύσεις σχολείων, υποχρεωτικές μετατάξεις και κινητικότητα. Κατάργησε ειδικότητες και μάλιστα τις μαζικότερες στα ΕΠΑΣΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα 20.000 μαθητές να βρίσκονται εκτός δημόσιας εκπαίδευσης. Έβαλε τετραπλές πανελλαδικές εξετάσεις στο γενικό λύκειο και απλήρωτη εργασία για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Φτάνοντας στο άνοιγμα πια των σχολείων έχει δημιουργήσει μια δύσκολη πραγματικότητα με χιλιάδες κενά από τη μια σε όλη την Ελλάδα (Π.Ε. Λευκάδας 12 δάσκαλοι, 3 Αγγλικών, 5 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής και 2 Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής) και εκπαιδευτικούς που περισσεύουν και κινδυνεύουν να μπουν στη λογική της κινητικότητας. Και για το νησί μας αυτή η κατάσταση οδηγεί σε υποβιβασμό σχολείων, κλείσιμο ολοήμερων, συγχωνεύσεις και δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών κτλ.

Επίσης η παραπέρα μείωση κονδυλίων μας φέρνει μπροστά στο πιο οξυμένο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι κομμάτι του «Νέου Σχολείου». Του σχολείου που υλοποιείται χρόνια τώρα και είναι γνωστό ως το σχολείο της ημιμάθειας, της σχολικής διαρροής, της εργασιακής περιπλάνησης.

Αναρωτιόμαστε:

Γιατί άραγε είναι στρεβλό να θέλουμε όλα τα παιδιά μέσα στα δημόσια σχολεία, έως τα 18 τους χρόνια όταν ο πλούτος που παράγεται είναι απίστευτος; Γιατί είναι άραγε ουτοπία τον 21ο αιώνα να μιλάμε για ενιαία βασική εκπαίδευση και όχι δεξιότητες, όταν σε τούτο τον αιώνα όσο ποτέ άλλοτε τα άλματα στην Επιστήμη – Τεχνολογία θέλουν γερά θεμέλια για να τα παρακολουθήσεις; Γιατί είναι άραγε παρωχημένο το σύνθημα «Καμία επιχειρηματική δράση στην παιδεία»;Πότε έπαψε να είναι βαρβαρότητα η παιδική εργασία ;

Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα προετοιμάζει τα παιδιά για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Γι’ αυτό και απαιτούμε:

Έκτακτη χρηματοδότηση τώρα των Σχολικών επιτροπών. Δωρεάν σύγχρονα βιβλία για όλα τα παιδιά. Δωρεάν ασφαλή μεταφορά με ευθύνη του κράτους. Καμία συγχώνευση. Τους αναγκαίους και απαραίτητους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες. Δωρεάν πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλα τα παιδιά και γεύματα με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν πιστοποιητικά και εμβόλια. Δωρεάν σύγχρονες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες σε κάθε δήμο.

- Κανείς μόνος του στην Κρίση!

- Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας!

- Ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

- Οργανώνουμε την δουλειά μας και συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα δράσης του Συντονιστικού των φορέων!

- Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση σήμερα στις 12 π.μ. στον Άγιο Μηνά και στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης!

Tags: Λευκάδααγιασμός Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα