Ακυρώνουν κάθε ίχνος δημοκρατίας και κυριαρχίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Tweet Κατηγορία: ΆρθραΑρθρογράφος: iskra.gr

 

Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκαν τη Δευτέρα (19/11) , οι οποίες ως γνωστόν υπογράφονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ψηφίζονται από τη Βουλή, παρά μετά από 40, το πολύ, μέρες και με ιδιότυπο, χωρίς τροποποιήσεις, τρόπο, ενώ έχουν άμεσα ισχύ νόμου και εφαρμόζονται ακαριαία, η συγκυβέρνηση ακυρώνει κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής

Δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας.

 

Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζονται πέραν των άλλων τα εξής:

Πρώτον: Ο λογαριασμός που θα αφορά τη χρηματοδότηση της τρόϊκας και θα συγκεντρώνει, επιπλέον, και έσοδα του ελληνικού δημοσίου για την αποπληρωμή χρεών, θα κινείται υπό την αυστηρή εποπτεία και της τρόικας, πράγμα που συνιστά κατάφωρη καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας.

Δεύτερον: Καθιερώνεται ρήτρα αυτόματης αναπλήρωσης των αποκλίσεων από το πρόγραμμα και αυτόματης αναπλήρωσης των αποκλίσεων από τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων, πράγμα που όχι μόνο είναι αυτό καθεαυτό απαράδεκτο αλλά και συνιστά μεθόδευση παράκαμψης, μέχρι πλήρους ακυρώσεως, της εθνικής αντιπροσωπείας.

Τρίτον: Καθιερώνεται ο θεσμός της λίστας απολύσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους με τη διαμόρφωση τριμηνιαίου κυλιόμενου προγράμματος μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 απολύσεων έως το 2015.

Τέλος, ενισχύεται η εξωτερική δεσποτική εποπτεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοποθετείται «γκαουλάϊτερ» , ως μόνιμος «ανεξάρτητος» Γενικός Γραμματέας Εσόδων και προαναγγέλλονται για το 2013 αυξήσεις στις συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. άνω του 25%, με προφανή στόχο να γίνουν αυτές οι επιχειρήσεις ελκυστικές στους αγοραστές, προκειμένου να ξεπουληθούν!

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα η Ελλάδα προσομοιάζει με "αποικία" και περνάει σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, ανάλογου του προηγούμενου αιώνα!

Για το θέμα αυτό και για την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνώστη παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από την εφημερίδα Ναυτεμπορική 

Ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Η ενίσχυση της εποπτείας του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού, οι όροι της ρήτρας αυτόματης διόρθωσης, και μια σειρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία «απουσίαζαν» από τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά και τον προϋπολογισμό, περιλαμβάνονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ολοκληρώνει το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Με δύο λόγια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα περιλαμβάνονται οι «λίγες προαπαιτούμενες δράσεις» που ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να υπάρξει η έγκριση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας για τη δόση μαμούθ των 44 δισ. ευρώ.

Xθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ερωτώμενος για την εκταμίευση της δόσης είπε «Όπως ξέρετε, έχουμε ένα E

Keywords
Τυχαία Θέματα