Ακροδεξιοί επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο του Κιέβου, ζητώντας να αναγνωριστούν οι συνεργάτες των ναζί ως βετεράνοι πολέμου

Ακροδεξιοί διαδηλωτές και μέλη του φασιστικού κόμματος SvoBoda, βρέθηκαν έξω από το κοινοβούλιο του Κιέβου, όπου και πέταξαν σύμφωνα με το rt.com βόμβες καπνού και αναισθητοποίησης σε φρουρούς του κτιρίου.

Η αστυνομία σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Arsen Avakov, συνέλαβε 20 άτομα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ενω 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Όπως προσθέτει το rt, Η επίθεση των διαδηλωτών

ξεκίνησε, μετά από την καταψήφιση από τους Βουλευτές ενός νομοσχεδίου, το οποίο θα αναγνώριζε τους Ουκρανούς εθνικιστές που πολέμησαν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ως βετεράνους πολέμου.

Σήμερα, είναι η επέτειος του UPA (Ukrainian Insurgent Army), μία φασιστική οργάνωση που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς Ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η εν λόγω οργάνωση κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, για δολοφονίες Εβραίων και Πολωνών, η οποία κυνηγήθηκε όταν η Γερμανοί Ναζιστές έχασαν τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Під Верховною Радою почали кидати вибухові пакети pic.twitter.com/sEeI1mBxXG

— Serhii Andrushko (@S_Andrushko) October 14, 2014

Look at who's storming the Ukrainian parliament in Kyiv right now via @ukrpravda_news: pic.twitter.com/LsmOEDgJjV

— Hromadske (@Hromadske) October 14, 2014

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ αλλά, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, νεαροί διαδηλωτές με μάσκες, κρατούσαν ρόπαλα και αλυσίδες έξω από την βουλή, οι οποίοι εκτόξευαν αντικείμενα προς το κτίριο

Tags: Κλειώ ΙωάννουΟυκρανίαφασισμόςΚίεβο Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα