Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά: Θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα- Αναγκαία η ανασύνταξη του κινήματος

Ανακοινώσεις

Ενημερωτικό, αρ. φ.4, Πειραιάς,Πειραιάς,Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΘΕΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στον Πειραιά χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ) του κυβερνητικού συνδικαλισμού και από την εκλογική άνοδο των δυνάμεων της Αριστεράς και, κυρίως, του ΠΑΜΕ. Το αποτέλεσμα δικαιώνει

και την προσπάθεια που ξεκινήσαμε ως Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μαζί με τις Αγωνιστικές ΚΙΝΗΣΕΙΣ και συνεργαζόμενους συναδέλφους για τη συγκρότηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Σε διάστημα περίπου έξι μηνών η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταγράφεται και εκλογικά ως μια σημαντική δύναμη και αυτό είναι θετικό για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών στον Πειραιά.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον Πειραιά, ωστόσο, είχαμε την …τιμή να ψηφίσει χάρη και στις ψήφους των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ στην Εφορευτική Επιτροπή και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δ. Γκίνης, μέλος της ΔΑΚΕ, αλλά και η Διευθύντρια Β/μιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Με λίγα λόγια αυτοί που εφαρμόζουν την πιο σκληρή κυβερνητική πολιτική, την επιστράτευση, τις απολύσεις, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της δυστυχίας, δηλαδή οι θύτες ψηφίζουν μαζί με τα θύματά τους και ανήκουν στο ίδιο συνδικάτο! Πρόκειται για την απόλυτη κατάντια και ξεφτίλα του υποταγμένου – κυβερνητικού συνδικαλισμού! Να διαγραφούν τώρα!

Επίσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι μετά την καταμέτρηση των 983 φακέλλων και ψηφοδελτίων σε αντιστοιχία με τους 983 ψηφίσαντες στις καταστάσεις «βρέθηκαν» επιπλέον 12 ψηφοδέλτια, άσχετα που το αποτέλεσμα δεν άλλαζε στην κατανομή των εδρών. Θα πρέπει επιτέλους να τηρηθεί μια ενιαία στάση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και της καταμέτρησης και να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο απόκλισης των ψηφισάντων από τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι το 2009, πάλι για το συνέδριο της ΟΛΜΕ και ενώ είχαν καταμετρηθεί 1.152 φάκελλοι και επειδή θα έπαιρναν 2η έδρα οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, «εξαφανίστηκαν» τρεις φάκελλοι και το ΠΑΜΕ επέμενε στο 1.149. Τους είχαμε καταγγείλει ως «εδροκλέφτες και καλπονοθευτές» τονίζοντας: «Αυτές οι εκλογές της νοθείας δε νομιμοποιούνται. Είναι άκυρες».

Αποτελέσματα εκλογών για το 16ο συνέδριο ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά (10 – 6 – 2013)

2011 (15ο Συνέδριο)

Ψήφοι

Ποσ.(%)

Έδρες

Ψήφοι

Ποσ.(%)

Έδρες

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

(Αγ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ & Αγ. Κινήσεις)

237

24,4

3

116 + 59

12,7+6,5

1+1

ΠΑΜΕ – ΕΣΑΚ/ΔΕΕ

402

41,4

4

267

29,3

3

Συν/ζόμενες Εκπ/κές Κινήσεις

115

11,8

1

56

6,1

0

ΔΑΚΕ

118

12,1

1

177

19,4

2

ΠΑΣΚ

99

10,2

1

236

25,9

2

‘Ακυρα/Λευκά

12

29

ΨΗΦΙΣΑΝ

983

940

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Όμως, πέρα από τις εκλογές και τους αριθμούς μπροστά μας είναι τα μεγάλα προβλήματα των απολύσεων, των καταργήσεων σχολείων και τμημάτων, η διάλυση του δημόσιου σχολείου και η σφοδρή επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται αγωνιστικός ενωτικός συντονισμός των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με συμπόρευση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, χωρίς διαχωρισμούς σε μια κατεύθυνση που θα συνενώσει όλους τους μαχόμενους κλάδους με στόχο την ανατροπή.

Γιατί αν δεν μοιραστούμε κοινούς αγώνες, θα μοιραστούμε κοινές ήττες!

Οι αγώνες και τα σωματεία στα χέρια των εργαζομένων !

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Να συμμετέχουμε την Τετάρτη 12/.6, ώρα 12.30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας (ΟΛΜΕ) στο Υπουργείο Παιδείας, Μαρούσι, σταθμός ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα.

Να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 13/6,ώρα 12.30, στη Δνση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά

Tags: Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα